FOLLOW US: facebook twitter

Βραβεύτηκαν 178 “μαθηματικά μυαλά”

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Συντάκτης:

Από το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος»

Γράφει η Κική Κολοβέρου – [email protected]


Στο κατάμεστο από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, βραβεύτηκαν το Σάββατο το απόγευμα, από το Παράρτημα Ν. Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ιππίας ο Ηλείος» 178 μαθητές της Ηλείας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα 125 μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του δημοτικού για την επιτυχία τους στον Μαθηματικό Διαγωνισμό “Μικρός Ευκλείδης” και 53 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον 6ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων “Πυθαγόρας”.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής για τα παιδιά εκδήλωσης, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας παρουσίασαν την εργασία  «Αριθμός Π», η σταθερά του Αρχιμήδη» ενώ οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου παρουσίασαν την εργασία «Το δίπλωμα μιας επιφάνειας: Τέχνη ή επιστήμη».

Την εκδήλωση, προλόγισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηλείας της ΕΜΕ «Ιππίας ο Ηλείος» Γιάννης Τσόπελας ο οποίος και συνεχάρη όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν τονίζοντας ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται όχι μόνο για να τους συγχαρούν αλλά και να τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη σκέψη τους μέσα από τα Μαθηματικά γιατί τα Μαθηματικά είναι παντού.

«Είναι λάθος που τα μαθηματικά δεν αποτελούν μάθημα εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή. Η έλλειψη μαθηματικής γνώσης οδηγεί με βεβαιότητα σε έλλειμα ευρύτερα στον τρόπο σκέψης. Είναι ένα πολυεργαλείο σκέψης» είπε και ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 4ου Θερινού Μαθηματικού Σχολείου,  από 1 έως 5 Ιουλίου στο 2ο ΓΕΛ Πύργου και στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας με τίτλο «Τα Μαθηματικά είναι παντού».

Ο κ. Τσόπελας, δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει για την σημαντική βοήθεια τους Δήμους Πύργου και Ήλιδας ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν τον μαθητή του 3ου ΓΕΛ Πύργου Νεκτάριο Ραφαήλ Μπερκουτάκη, ο οποίος είναι ένας από τους έξι μαθητές που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Να του ευχηθούμε όλοι, καλή επιτυχία, και να επιστρέψει με ένα μετάλλιο!».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν και βράβευσαν τους διακριθέντες μαθητές, μεταξύ άλλων, ο Ηλείος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θεόδωρος Κόρδας, ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Ήλιδας Γιάννης Ντακούλιας, η Αθηνά Καλαμπόκα, Μαθηματικός MSc, Ειδική Γραμματέας Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Μέλος Επιτροπής Διαγωνισμών ΕΜΕ, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών.

Φωτογραφίες: Γεωργία Μπούρου Αγγελάκου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος