FOLLOW US: facebook twitter

Βράβευση Αρίωνα Κολιτσόπουλου από τον Π.Σ.Α.Τ.-Στους κορυφαίους προπονητές ο Αλέξης Κολιτσόπουλος

Ημερομηνία: 21-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θα τιμηθεί σήμερα στην «Γιορτή των Κορυφαίων» του Π.Σ.Α.Τ. ως ανερχόμενο ταλέντο στην πάλη

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Στην «Γιορτή των Κορυφαίων» του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.), που θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής, θα βραβευτεί ο 17χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, του Π.Σ. Τιτάν Πύργου. Ο Π.Σ.Α.Τ. έκανε γνωστές τις ειδικές τιμητικές διακρίσεις και μεταξύ αυτών είναι και το «αγρίμι» του Πύργου, ο Αρίωνας, που έκανε υπερήφανη την πόλη και όλη την Ηλεία τον περασμένο Αύγουστο όταν στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής U17 στην Κωνσταντινούπολη, τη στιγμή που τον Ιούνιο του 2022 είχε πάρει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης U17 στο Βουκουρέστι.

Ο Αρίωνας θα είναι σήμερα στην «Γιορτή των Κορυφαίων» του Π.Σ.Α.Τ. μεταξύ των ανερχόμενων ταλέντων που θα βραβευτούν και στην επίσημη σελίδα του  Π.Σ.Α.Τ. αναγράφονται τα εξής για τον 17χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή: «Ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας παλαιστής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U17. Για τον λόγο αυτό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποκάλεσε τον 17χρονο αθλητή, “History Maker”, απόδειξη της απήχησης της οποίας έτυχε η μεγάλη επιτυχία του. Ο πατέρας του, Αλέξης Κολιτσόπουλος, είναι Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του πρωταθλητή Αρίωνα, ενώ ο παππούς του, Δημήτρης Κολιτσόπουλος, ασχολείται με την ελληνορωμαϊκή πάλη από το 1968 και πρόσφατα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων».

Στους κορυφαίους προπονητές ο Αλέξης Κολιτσόπουλος

Ο Αρίωνας ήταν υποψήφιος στην ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών- Μελών του ΠΣΑΤ για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών του ελληνικού αθλητισμού για το 2023 και συγκέντρωσε 18 ψήφους (12ος  σε ψήφους μεταξύ 48 αθλητών). Όπως υποψήφιος μεταξύ των κορυφαίων προπονητών ήταν και ο σπουδαίος Αλέξης Κολιτσόπουλος, πατέρας και προπονητής του Αρίωνα, που οδήγησε τον ταλαντούχο παλαιστή στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Ο Αλέξης Κολιτσόπουλος πήρε 9 ψήφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από ηλειακής πλευράς στην ψηφοφορία των προπονητών ήταν και ο Χάρης Καραλής, που συγκέντρωσε 15 ψήφους, ενώ μεταξύ των υποψήφιων αθλητών ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής (στίβος), που έλαβε 65 ψήφους (5ος), η Γεωργία Δεσπολλάρη (στίβος) που πήρε 25 ψήφους (10η) και η Αγγελική Σδούγα (πυγμαχία) που πήρε 2 ψήφους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot