FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Βραδιές εξερεύνησης διαφορετικών μουσικών κουλτούρων

Ημερομηνία: 28-06-2023 | Συντάκτης:

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα & Ανδρίτσαινα

Για εκείνες τις ημέρες του καλοκαιριού που φίλοι της μουσικής από όλη την Ευρώπη περιμένουν…

Γράφουν οι Γεωργία Δημοπούλου & Ζωή Μπέκιου

Φωτογραφίες Πύργου: Ηρώ Ρήγα / Αμαλιάδας: Χρήστος Λιακόπουλος / Αρχ. Ολυμπίας: Δημήτρης Παπαϊωάννου


Γεμάτες απέραντα συναισθήματα κύλησαν οι μέρες εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ηλεία!

Η Κάτια Σαμαντζή και η μπάντα της

Ενώ ο καιρός έχει αρχίσει ήδη να ζεσταίνει, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ανέβασε κι άλλο τον υδράργυρο σε Πύργο, Αμαλιάδα Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα και Ανδρίτσαινα, που συντονίστηκαν στους ρυθμούς της.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία “Τάκη Δόξα” ή αλλιώς Δικαστηρίων

Ο καθιερωμένος θεσμός ζωντάνεψε συναισθήματα, παρέσυρε με τις μουσικές του και ένωσε ανθρώπους, καθώς χαμόγελα και δημιουργικότητα αναδύθηκαν στην επιφάνεια.

Φώτης Παπαθεοδώρου

Σε Πύργο & Αμαλιάδα

Το πρωινό της 21ης Ιουνίου συντονιστήκαμε στη συχνότητα της ΕΡΑ Πύργου, στην εκπομπή “Μουσική Εγκυκλοπαίδεια” της Αθανασίας Καρούμπαλη, όπου η πρόεδρος της Αέναον ΚοινΣΕπ και διοργανώτρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σε Πύργο, Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία, Ηρώ Ρήγα, ενημέρωσε τους ακροατές σχετικά με το πρόγραμμα στην Ηλεία.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των τεχνικών του σταθμού Γρηγόρη Κοτρέτσου και Χάρη Παπαδέα, το συγκρότημα Tanque Harmonica έπαιξε ζωντανά από το studio της ΕΡΑ.

Μικτή Χορωδία Πύργου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα στενά της πόλης του Πύργου μετατράπηκαν σε ζεστές φωλιές για τη Μικτή Χορωδία Πύργου, που καθοδηγούνταν από τους γλυκούς ήχους του ακορντεόν του κ. Φώτη Παπαθεοδώρου.

Κάτια Σαμαντζή

Η χορωδία μέσα από τις όμορφες καντάδες που έκανε στα στενά της πόλης, οδήγησε τους περαστικούς στην πλατεία “Τάκη Δόξα” ή αλλιώς Δικαστηρίων.

Ο κ. Ζερμαίν Ραμαροσόν παραδίδει μαθήματα χορού

Ξεχωριστή φυσιογνωμία ο κ. Ζερμαίν Ραμαροσόν, με τους ήχους της φυσαρμόνικάς του και με τους χορούς με την εγγονή του και τα μέλη της χορωδίας.

Ο dj Kallahan

Τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός dj Kallahan που με τις ζωηρές μουσικές του επιλογές ανέβασε τους τόνους, δίνοντας πάσα στην Κάτια Σαμαντζή η οποία με την εξαιρετική μπάντα της και τη γεμάτη ενέργεια σκηνική της παρουσία, καθήλωσε το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για να την απολαύσει.

Ο δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος της πόλης, Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για την πόλη μας και με αφορμή την ορθή χρήση της ονομασίας της πλατείας, επεσήμανε τη συμβολή του ποιητή Τάκη Δόξα στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης και η σύζυγός του μαζί με την κα Φλώρα Παπαγιαννάκη και την παρέα τους

Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης, ο οποίος είχε αρχικά φροντίσει ως πρόεδρος του ΔΟΠΠ να πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Η Κάτια Σαμαντζή

Την ίδια στιγμή στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας οι Route 55, Tanque Harmonica και Underage υποδέχτηκαν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην πόλη τους.

Οι Route 55

Τα τοπικά συγκροτήματα κράτησαν συντροφιά στη γλυκιά νύχτα και κατάφεραν να ψυχαγωγήσουν τους πολίτες, μετατρέποντας τον πεζόδρομο στη δική τους μοναδική σκηνή.

Οι Tanque Harmonica

Φως για την πόλη της Αμαλιάδας έγινε το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών.

Οι Underage

Αξιοσημείωτη ήταν η έλευση πολιτών κοντινών περιοχών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στους ρυθμούς της μουσικής χάρη στους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι” και η Παιδική ορχήστρα “levante”

Τη δεύτερη ημέρα εορτασμού στον Πύργο, Πέμπτη 22 Ιουνίου, μια γλυκιά συνάθροιση της Παιδικής χορωδίας “Τριανταφυλλάκι” και της Παιδικής ορχήστρας “levante” υπό τη διεύθυνση & επιμέλεια της δασκάλας τους, Μαρίας Παπαγεωργίου, με τίτλο “Της θάλασσας τα κύματα σαν τραγουδώ θυμούμαι…”, πλημμύρισε με παραδοσιακές μελωδίες, ηχοχρώματα και τραγούδια που ταξίδεψαν σε αλλοτινές εποχές, όσους βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν.

Η παιδική χορωδία “Τριανταφυλλάκι” και η Παιδική ορχήστρα “levante”

Συγκίνηση, αγάπη και χειροκροτήματα κατέκλυσαν μικρούς και μεγάλους, γονείς, συγγενείς και φίλους που απόλαυσαν τις ερμηνείες των νεαρών καλλιτεχνών.

Οι Villa Garage

Την ίδια μέρα, rock και έντεχνοι ρυθμοί γέμισαν την Πλατεία Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα διαμορφωμένο με σκοπό να ζωντανέψουν την πόλη.

Οι Ρουά Ματ

Οι Villa Garage και οι Ρουά Ματ ήταν εκεί για να παρασύρουν τους πολίτες στο δρόμο της μουσικής, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν ξανά οι Underage αφού μετά την εντυπωσιακή τους παρουσία την προηγούμενη μέρα, τους ζητήθηκε να ξαναπαίξουν και εκείνοι ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω.

Οι Tanque Harmonica στην Αρχαία Ολυμπία

Όλα οι καλλιτέχνες κατάφεραν με τον δικό τους μαγικό τρόπο να ανανεώσουν τον αέρα της πόλης και να αλληλεπιδράσουν με τους πολίτες.

Οι Tanque Harmonica στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία

Ένα καλοκαιρινό βράδυ με jazz, soul, latin, rock, blues μουσική, έλαβε χώρα στην οδό Δούμα στην Αρχαία Ολυμπία, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, αλλά και της Ημέρας Ολυμπισμού και προαναγγέλοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Jazz και soul ρυθμoί από την dj Iro, και κυρίως η εξαιρετική εμφάνιση των Tanque Harmonica με ένα ποτ πουρί από αγαπημένες διασκευές και νότες μιας άλλης εποχής, στάθηκαν αφορμή μιας νυχτερινής μουσικής περιπλάνησης που έφερε ζωντάνια και χρώματα έμπροσθεν του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου “Απόλλων”.

Η Ρόη Αντωνοπούλου πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η Ηρώ Ρήγα διοργανώτρια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία και ο γιατρός Βασίλης Αντωνόπουλος

Η βραδιά συγκίνησε και συνεπήρε το κοινό σε χορό και τραγούδι.

ο dj Jn – planetree, οι Los Garceros

Σε Κρέστενα & Ανδρίτσαινα

Στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων πραγματοποιήθηκαν δρώμενα στην Πολυπολιτιστική Γωνιά Κολωνάκι στους Κρουνούς καθώς και στην Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, στα οποία συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Λαογραφικός Όμιλος Δρώμενα, ο Dj Jn – planetree, οι Los Garceros και η μουσικός Βασιλική Χαρίλαου με την συγγραφέα Δήμητρα Σταθοπούλου αντίστοιχα.

Η μουσικός Βασιλική Χαρίλαου με την συγγραφέα Δήμητρα Σταθοπούλου

*Οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2023 τελούσαν υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟ, διοργανώθηκαν σε Πύργο, Αμαλιάδα και Αρχαία Ολυμπία από την Αέναον ΚοινΣΕπ, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο Collectiva Artenativa και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, του Δήμου Ήλιδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα δρώμενα στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων διοργάνωσε η Culture and Prosperity sce.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας:

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Πύργο

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αρχαία Ολυμπία

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος