FOLLOW US: facebook twitter

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Δημοτικό σχολείο Καρδαμά: «Ένα παιδί μετράει τα άστρα…»

Ημερομηνία: 28-11-2022 | Συντάκτης:

Μια επιτυχημένη βραδιά αστροπαρατήρησης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμά που σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας «Βέγας» παρατήρησαν το ηλιακό μας σύστημα. Σκοπός της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης που διοργάνωσε η διεύθυνση του σχολείου και προετοίμασαν οι δασκάλες της Ε’ και Στ’ τάξης Αναστασία Καραφλού και Ιωάννα  Αντωνοπούλου οι οποίες και επιμελήθηκαν τα κείμενα που εκφώνησαν οι μαθητές, ήταν η επαφή των μαθητών αλλά και τους ευρύτερου πληθυσμού με την Αστρονομία για την κατανόηση και μελέτη του κόσμου που μας περιβάλλει καθώς και η διερεύνηση των πνευματικών οριζόντων.

Μικροί και μεγάλοι, έμαθαν, διασκέδασαν και πλοηγήθηκαν στον άγνωστο κόσμο των αστέρων και των πλανητών ενώ έκδηλη ήταν και η χαρά των μαθητών μέσα από τη χρήση του τηλεσκόπιου.

Στην μοναδική αυτή βραδιά συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης  μαζί με τις δασκάλες τους. Αρχικά έκαναν μια πιο ποιητική, λογοτεχνική παρουσίαση του ηλιακού συστήματος και μετά οι φυσικοί – αστρονόμοι της Εταιρείας Βέγας Γιώργος Ρέλλιας και Νίκος Πατρίκιος, μίλησαν περισσότερο επιστημονικά δίνοντας πληροφορίες για το σύμπαν μέσω της διαδραστικής αλληλεπίδρασης με τους μαθητές όλου του σχολείου που παρευρέθηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος