FOLLOW US: facebook twitter

«Βούλιαξε» ο ηλειακός Κάμπος!

Ημερομηνία: 26-11-2021 | Συντάκτης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας είναι από το πρωί ο ηλειακός κάμπος, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα ακόμα και στον αστικό ιστό των πόλεων της βόρειας Ηλείας.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε… κανάλια στα Λεχαινά, στην Ανδραβίδα, στο Κουρτέσι και στο Βαρθολομιό, εγκλωβίζοντας δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες στα μαγαζιά τους, οι οποίοι χρειάστηκαν την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον απεγκλωβισμό των μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου Βαρθολομιού χρειάστηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, όπου με τρακτέρ και άλλα οχήματα μετέφεραν τα παιδιά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Βάρδας.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται επίσης και στη Βάρδα, όπου επενέβη η 6η ΕΜΑΚ, στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών και στη Νέα Μανωλάδα. Τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών.

Φώτο απο π. Ιωάννη Κουγια και Ανδρέα Μίγκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος