FOLLOW US: facebook twitter

“Βούλιαξε” από καρναβαλιστές η Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 10-03-2024 | Συντάκτης:

-Εντυπωσιακή η παρέλαση με τα άρματα και τα γκρουπ που ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της Αποκριάς

-Το Καρναβάλι της Αμαλιάδας για το 2024 έκανε τη διαφορά και κέρδισε το στοίχημα

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Κέφι, ρυθμός, μουσική, χορός, ευφάνταστες στολές και εντυπωσιακά άρματα συνέθεσαν την εικόνα του Καρναβαλιού της Αμαλιάδας για το 2024, που έκανε μια ολόκληρη πόλη από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ της Κυριακής να κινείται στους ρυθμούς της Αποκριάς.

Η Αμαλιάδα κατακλύστηκε από κόσμο, άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν τις οδούς Αρχαίας Ήλιδας και Ερμού, που πέρασε η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και με σύμμαχο τον καιρό άφησαν το κέφι να οδηγήσει τη μεγάλη γιορτή της Αποκριάς.

Είκοσι τέσσερα  γκρουπ και δεκαπέντε άρματα, με ποικιλία θεμάτων από την επικαιρότητα αλλά και με εικόνες από το παρελθόν και την παράδοση, έκαναν τη διαφορά, με περισσότερους από 3000 καρναβαλιστές να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης.

Μαμάδες, μπαμπάδες, με τα παιδιά τους, ακόμη και σε παιδικά καρότσια, μετέδωσαν το κέφι τους σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση και τους παρέσυραν σε ένα ατελείωτο γλέντι.

Ατελείωτη διασκέδαση

Εντυπωσιακή η βασίλισσα του Καρναβαλιού, η Βασιλική Παυλοπούλου, στο άρμα της με τα παγώνια, ενώ το άρμα του βασιλιά του Καρναβαλιού ήταν αφιερωμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, ένα σύγχρονο θέμα με πολλά μηνύματα.

«Πρωταγωνιστής» στο κέφι ο παρουσιαστής του Καρναβαλιού, ο γνωστός Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος ανέλαβε ένα διαδραστικό ρόλο και δεν ‘γλίτωσε’ κανείς από το χιούμορ και τα πειράγματά του.

Δίπλα του και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Φυσικά το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δίνοντας τις ευχές του σε όλους, εστιάζοντας στην επιτυχία του Καρναβαλιού και με την ευχή την επόμενη χρονιά να είναι ακόμη καλύτερο, με περισσότερες συμμετοχές.

Μετά την παρέλαση, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου έγινε η καύση του βασιλιά καρνάβαλου και συνεχίστηκε ο χορός στους Αποκριάτικους ρυθμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος