FOLLOW US: facebook twitter

Vouchers σε πάνω από 140.000 παιδιά για βρεφονηπιακούς το 2019-2020

Ημερομηνία: 23-05-2019 | Συντάκτης:

Λύση σε ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο ανακύπτει σχετικά με τις ελλείψεις θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προανήγγειλαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, ανακοίνωσαν την αύξηση του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στα 270 εκατ. ευρώ το 2019-2020, από 234 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Ο κ. Χαρίτσης και η κ. Φωτίου εκτίμησαν ότι θα καλυφθούν περισσότερες από 140.000 θέσεις και τόνισαν ότι στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών: «φέτος, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις». «Θα καλύψουμε δηλαδή όλη τη ζήτηση με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher, για να έχουν έτσι την ευκαιρία να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους, που συμμετέχει στο πρόγραμμα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, φέτος η κατανομή θα γίνει μέχρι τα μέσα Ιουλίου και έτσι δεν θα χρειάζεται να φτάσουν έως τον Σεπτέμβριο οι γονείς για να μάθουν αν θα κατοχυρώσουν τελικά θέσεις για τα παιδιά τους,.

«Για πρώτη φορά όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και οι γονείς θα γνωρίζουν έγκαιρα – από τον Ιούλιο -την ένταξη τους στο Πρόγραμμα ώστε να κλείσουν θέση στον σταθμό της επιλογής τους», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος