FOLLOW US: facebook twitter

Βόλεϊ/Ολυμπιονίκης: Διπλό στην Καλαμάτα και αγκαλιά με την άνοδο

Ημερομηνία: 21-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια τεραστίων διαστάσεων νίκη πέτυχαν οι γυναίκες του Ολυμπιονίκη την περασμένη Κυριακή, κόντρα στη συνδιεκδικήτρια για την άνοδο στη Β΄ Εθνική βόλεϊ γυναικών, μέσα στη Μεσσηνία. Παρόλο που είχαν στις πλάτες τους την κούραση του ταξιδιού και μία ώρα καθυστέρηση λόγω του προηγούμενου παιχνιδιού, οι γυναίκες του Ολυμπιονίκη  μπήκαν δυνατά και ξάφνιασαν την αντίπαλη ομάδα παίρνοντας εύκολα το πρώτο σετ με 16-25.

Όπως ήταν αναμενόμενο όμως, η αντίδραση του Ν.Ο.Κ. ήταν άμεση που πιέζοντας στο σερβις και κλείνοντας τα κενά της άμυνάς του, πήρε το σετ με 25-19 και έφερε το ντέρμπι στα ίσα. Το τρίτο σετ το πήραν τα κορίτσια του Κώστα Τσούμα με 25-21 φτάνοντας στο 1-2 κι ένα βήμα πριν την πολυπόθητη νίκη. Στο τέταρτο σετ κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελειώσει υπέρ της ηλειακής ομάδας, τρία συνεχόμενα λάθη από την πλευρά της διαιτησίας μετά το 18 κατάφεραν να εκνευρίσουν-αποσυντονίσουν τον Ολυμπιονίκη και να τα οδηγήσουν σε λανθασμένες ενέργειες οι οποίες τον έκαναν να χάσει  το σετ με 27-25 και να μπει στην διαδικασία του τάι μπρέικ.

Το τάι μπρέικ πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 7-6. Εκεί πήγε στο σερβίς η έμπειρη πασαδόρος της ομάδας Νάντια Μαύρου, η οποία μετά από 5 άσσους και 4 πολύ δύσκολα σερβίς τα οποία δεν έδωσαν περιθώριο για επίθεση στις αντίπαλες, σταμάτησε μόνο για να πανηγυρίσει την νίκη της ομάδας μαζί με τις συμπαίκτριές της και τους 30 και πλέον φιλάθλους που είχαν έρθει από την Αρχαία Ολυμπία για να εμψυχώσουν τα κορίτσια.

Με αυτή τη νίκη οι αθλήτριες της Ηλείας βρίσκονται 2-1 μπροστά από την Καλαμάτα στις νίκες και θέλουν μόνο μία νίκη για να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία γυναικών, μέσα στο κλειστό της αρχαίας Ολυμπίας. Στο κακό σενάριο που λέει ήττα του Ολυμπιονίκη θα χρειαστεί ένα τελευταίο παιχνίδι μέσα στην Καλαμάτα για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Ο τεχνικός του Ολυμπιονίκη Κώστας Τσούμας αυτή την βδομάδα δουλεύει πιο πολύ πάνω στην ψυχολογική αντιμετώπιση του παιχνιδιού και στη σωστή διαχείριση της κόπωσης των αθλητριών, αφού για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι πιο δυνατές από τις αντιπάλους τους. Ο Ολυμπιονίκης περιμένει όλους την Κυριακή 24/3 και ώρα 18:15 στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι για να εμψυχώσουν  τα κορίτσια της ομάδας.

Ν.Ο.Κ. Ποσειδών-Ολυμπιονίκης  2-3 (16-25,  25-19,  21-25,  27-25,  7-15).    

Α.Ο. Ολυμπιονίκης (Τσούμας Κ., Μαστορόπουλος Δ., Σπηλιόπουλος Δ., Μπακατσέλου Γ.): Μαστοροπούλου Μ., Μαύρου Ν.,  Γουδουσιάδη Β.(λ), Ζήση Ε.(λ),  Τσιαούση Δ., Κούση Ε., Τσιαούση Α., Κούτρα Ι., Σπηλιοπούλου Α., Κυριακοπούλου Σ., Παναγοπούλου Ε., Χριστοπούλου Β., Καρυώτη Χ., Θανοπούλου Ι..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος