FOLLOW US: facebook twitter

Βιβλιοθηκονόμοι και Επιστήμονες από 32 χώρες στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 11-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96467″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο πλαίσιο του 85ου Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA WLIC 2019) που  διεξήχθη 24-30 Αυγούστου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο “Libraries: dialogue for change”, (Βιβλιοθήκες: διάλογος για αλλαγή), συμμετείχε η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με συμμετοχή σε αυτό σχεδόν 3.500 σύνεδρων από 135 χώρες. Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή εποχή και σε όσα μπορούν οι νέες τεχνολογίες να προσφέρουν στις βιβλιοθήκες, στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο των βιβλιοθηκών, που διοργανώνεται από την IFLA με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Βιβλιοθηκονόμοι και Επιστήμονες της  Πληροφόρησης από  32 χώρες επισκέφθηκαν  τη  Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας στις 30/8/2019 όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της από την προϊσταμένη κα Αντωνία Βλαχούση  παρουσία  του μέλους του Ε..Σ. κ Αθανάσιο Κωστόπουλο και τον υπεύθυνο συντηρητή σπανίων Βιβλίων της Βιβλιοθήκης κ. Τρύφωνα Τρυφωνόπουλο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ.Ι.Β.Α. Γ. Βλασόπουλος, εξέφρασε την τιμή και την συγκίνηση όλων που επέλεξαν να γνωρίσουν από κοντά τον πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η βιβλιοθήκη, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους παγκόσμιας γνωστοποίησης αυτού του πλούτου. «Είμαστε βέβαιοι ότι η άμεση επαφή με τον παγκόσμιο και ανεκτίμητο πλούτο το οποίο διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, ενδυναμώνει την θέληση σας και είστε οι απόλυτοι πρεσβευτές για να γνωστοποιήσετε στην παγκόσμια πνευματική και πολιτιστική κοινότητα τους ανεκτίμητους θησαυρούς, ώστε να αποτελέσουν το εφαλτήριο για έρευνα και μελέτη από την διεθνή κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός  του Προέδρου του Ελβετικού Συλλόγου φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Δ. Τσελεπή και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  παρουσίαση και η διάλεξη στην αίθουσα  του Κων/νου Α. Νικολόπουλου, του  υπευθύνου συντηρητή πάνω στην συντήρηση και προσέγγιση των ιστορικών  σταχώσεων της συλλογής  του Κων/νου Α. Νικολόπουλου, η όποια πραγματοποιείται  με αποκλειστική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση από τον Ελβετικό Σύλλογο φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας από το 2015.

Ακολούθησε επιτόπια ξενάγηση στο εργαστήριο συντήρησης από τον υπεύθυνο  συντηρητή, όπου οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα δουν δια ζώσης την πορεία εξειδικευμένων εργασιών συντήρησης σε δερματόδετους τόμους καθώς και τα εξειδικευμένα υλικά συντήρησης. Αναφέρθηκαν δε στην δυνατότητα ποιο στενής  συνεργασίας με την βιβλιοθήκη.

Εκδήλωσαν ακόμα τον θαυμασμό τους και την έκπληξη τους για το ιστορικό περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης ενώ δεσμευτήκαν να αναδείξουν τον πνευματικό και  πολιτιστικό πλούτο της και τους ανεκτίμητους θησαυρούς που διαθέτει, και να παρουσιάσουν το περιεχόμενο και το έργο της, στις χώρες τους και στη διεθνή κοινότητα, ώστε το μεγαλύτερο πνευματικό ίδρυμα του Δήμου να γίνει παγκοσμίως  γνωστό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot