FOLLOW US: facebook twitter

Βιβλιοπωλείο «Κορκολής»: 10 Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτάσεις

Ημερομηνία: 27-12-2021 | Συντάκτης:

Μαύρο φως


Συγγραφέας: Ανδρουλάκης Μίμης
Εκδόσεις: Πατάκη

 

«Εγώ το έκανα· τον εμπρησμό στο “Μινιόν”».

Προικισμένος. Όμως στο εσωτερικό του «ρολόι» παρεισφρέουν μερικά αλλόκοτα δευτερόλεπτα. Τότε βγαίνει από τον εαυτό του και γίνεται κατά συρροήν εκδικητής με ή χωρίς αιτία. Τόσο παράλογος, τόσο αληθινός. Οι πικροί καρποί της εφηβείας του τον ωθούν στην πρώτη τραγωδία: «Εγώ ή αυτός», για τον σάτυρο ταχυδρόμο στον γενέθλιο τόπο.

Ελένη, η αρραβωνιαστικιά της εφηβείας. Οι τρεις μοιραίες γυναίκες του: Γκρέτα, Μαργαρίτα, Μάρθα. Εκεί που φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο λογαριασμό του με το παρελθόν –την τιμωρία για τον στραγγαλισμό της «Καλόγριας»–, ανοίγει έναν καινούργιο. Αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της Art Market που μεταμορφώνει τους «Πικάσο» σε κράχτες για γκρίζες μπίζνες δισεκατομμυρίων. Ρίχνει μια βόμβα στη δικτύωσή της με τη διεθνή κλεπτοκρατία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και την πλαστογραφία.

Ένα ειρωνικό παιχνίδι της τύχης από την Άμφισσα και τους Δελφούς του ’60, την Αθήνα του ’70, ως το Αμβούργο, τη Γενεύη και το Μανχάτταν του καιρού μας.

Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή – Η αθέατη συγκλονιστική διακυβέρνηση


Συγγραφέας: Κοττάκης Μανώλης

Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗ

Το αόρατο νήµα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωµατία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέµβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά µέσα από πλήθος ντοκουµέντων και νοµικών κειµένων, φωτίζοντας τους πραγµατικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε µορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή.

Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή επιχειρούν µια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθµούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάµεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανοµή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Άγνωστα ντοκουµέντα, µαρτυρικές καταθέσεις, νοµικά και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραµανλή, µιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της.

Στο σπίτι: Μια περιδιάβαση στην Ιστορία από δωμάτιο σε δωμάτιο


 Bill Bryson
 Κωστής Πανσέληνος

Ένα πρωτότυπο ταξίδι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, μια περιπλάνηση, με την απολαυστική αφήγηση και το χιούμορ του Bryson, από δωμάτιο σε δωμάτιο για να ανακαλύψουμε πώς έφτασαν τα απλά, αλλά τόσο απαραίτητα, πράγματα στη ζωή μας.

Το ολλανδέζικο σπίτι


Συγγραφέας: ΑΝ ΠΑΤΣΕΤ

Εκδόσεις: ΔΩΜΑ (βιβλία στην Αθήνα)

 

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2020

NEW YORK TIMES BESTSELLER

Η Μέιβ και ο Ντάνι Κόνροϋ μεγαλώνουν στο Ολλανδέζικο Σπίτι, μια εντυπωσιακή έπαυλη στα περίχωρα της Φιλαδέλφειας. Μια μέρα η μητέρα τους φεύγει αναπάντεχα και λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας τους φέρνει στο σπίτι μια καινούργια γυναίκα, την Άντρια. Ο ερχομός της θα σημάνει το τέλος της παιδικής τους ηλικίας.

Χάνεται όμως κάτι το οποίο προσπαθείς μια ζωή να ξαναβρείς; Η Μέιβ και ο Ντάνι εξορίζονται απ’ το Ολλανδέζικο Σπίτι, αλλά για δεκαετίες παλεύουν να επιστρέψουν σ’ αυτό. Χτυπούν εις μάτην την πόρτα του παρελθόντος, περιμένοντας να βρεθεί κάποιος να τους ανοίξει ― και κάπως έτσι αφήνουν τη ζωή να περάσει.

Η μοίρα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια, λέει η Αν Πάτσετ, μια απ’ τις πιο διακεκριμένες φωνές της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας. Στο Ολλανδέζικο σπίτι η συγγραφέας παραδίδει την ιστορία τριών γενιών μιας οικογένειας, καταθέτοντας έναν αλησμόνητο ύμνο στην αδερφική αγάπη και τη δύναμη της συγχώρεσης.

Δέντρα


Συγγραφέας: Wojchiech Grajkowski

Εκδόσεις: ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

 

Τι είναι άραγε το δέντρο; Και είναι, πράγματι, δέντρο ό,τι μοιάζει με δέντρο;

Ξέρεις ποιοι κατοικούν πάνω του, ποιοι τρέφονται από αυτό και ποιοι μεταφέρουν τους σπόρους του; Έχεις δει ένα δέντρο ψηλότερο από δεκαόροφη πολυκατοικία ή κάποιο που ο κορμός του είναι τόσο παχύς που δεν μπορούν ούτε 20 άνθρωποι μαζί να τον αγκαλιάσουν;
Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το ξύλο και ποια είναι τα εργαλεία του ξυλοκόπου; Υπάρχουν μυθικά δέντρα και τι κοινό έχει ο Ρομπέν των Δασών, ο Αδάμ και η Εύα και ο Βούδας; Είσαι έτοιμος να μπεις στο δάσος;

Η γυναίκα της βιβλιοθήκης


Μεταφραστής: ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ηλικία: ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Συγγραφέας: ΦΡΕΓΙΑ ΣΑΜΠΣΟΝ
Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

 

Η Τζουν Τζόουνς δεν έχει φύγει ποτέ από το Τσάλκοτ, το μικρό αγγλικό χωριό όπου μεγάλωσε. Σε όλη την παιδική ηλικία της ήταν χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο και κολλημένη στο πλευρό της μητέρας της, που ήταν η αγαπημένη βιβλιοθηκάριος της τοπικής βιβλιοθήκης. Τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Τζουν έχει κλειστεί στον εαυτό της και στις αναμνήσεις της, δουλεύοντας στην ίδια βιβλιοθήκη. Ντροπαλή και μοναχική, η τριαντάχρονη κοπέλα προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με τα αγαπημένα της βιβλία παρά να βγει έξω στον κόσμο.

Όταν το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει τα σχέδιά του να κλείσει τη βιβλιοθήκη, ο κόσμος της Τζουν καταρρέει. Μια παρέα εκκεντρικών θαμώνων δημιουργεί την ομάδα Φίλοι της Βιβλιοθήκης του Τσάλκοτ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ο παλιός συμμαθητής της Άλεξ Τσεν επιστρέφει στο χωριό και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει.

Θα καταφέρει η Τζουν να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της και να σώσει το μόνο μέρος στο οποίο έχει τις πιο γλυκές αναμνήσεις;
Τα βιβλία σημαίνουν τόσο πολλά για κείνη, είναι όμως πρόθυμη να κάνει αλλαγές στη ζωή της και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις;
Πολεμώντας για την πολυαγαπημένη της βιβλιοθήκη, ίσως καταφέρει να σώσει και τον εαυτό της.

Ένα μυθιστόρημα για τη χαρά της ανάγνωσης και την αγάπη για τα βιβλία!

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 16: ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Συγγραφέας: Τζεφ Κίνι
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Ο Γκρεγκ Χέφλι και τα αθλήματα απλώς δεν ταιριάζουν. Η μαμά του, ωστόσο, τον πιέζει να κάνει μια προσπάθεια και να γραφτεί σε μια ομάδα μπάσκετ. Στα δοκιμαστικά ο Γκρεγκ τα πηγαίνει χάλια και είναι σίγουρος ότι δε θα τον επιλέξουν, όμως, εντελώς αναπάντεχα, τελικά παίρνει μια θέση στη χειρότερη ομάδα.
Καθώς ο Γκρεγκ και οι νέοι του συμπαίκτες ξεκινούν τη σεζόν, οι πιθανότητες να κερδίσουν έστω και σε ένα παιχνίδι είναι μικρές. Αλλά στον αθλητισμό τα πάντα μπορεί να συμβούν. Τη στιγμή που παίζονται όλα για όλα και η μπάλα είναι στα χέρια του Γκρεγκ, θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία;

Ένα αστέρι κάνει Μπαμ-Μυστήρια στην πολυκατοικία 2


Συγγραφέας: Μπεγκόνια Όρο

Μετάφραση: Αυγή Σαράφη

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

 

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΚΟΝΤΟΛΙΝ


Συγγραφέας: ΤΟΛΚΙΝ, ΤΖ. Ρ. Ρ.

Μετάφραση: Χατζηθανάση-Κόλλια, Ευγενία

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

 

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΒΕΡΛΙ» 2020 του Fantasy Festival 2Κ21 στην κατηγορία: ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ

Στη «Χρυσή Λίστα» του εκπαιδευτικού portal ELNIPLEX

Η πτώση της Γκοντόλιν είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο ισχυρότερων δυνάμεων στον κόσμο: του έκπτωτου Θεού Μόργκοθ, που αντιπροσωπεύει το υπέρτατο κακό, και του Θεού Ούλμο, του Άρχοντα των Υδάτων.

Η πανέμορφη Γκοντόλιν είναι η πόλη που έχουν ιδρύσει τα Ξωτικά Νολντόριν σε μια κρυφή και απρόσιτη τοποθεσία, ώστε να μην τους βρίσκει ο Μόργκοθ.

Ο Ούλμο δίνει εντολή σε ἐναν Άνθρωπο, τον Τούορ, να πάει στην κρυφή πόλη και να μεταφέρει στον βασιλιά της, τον Τούργκον, μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μόργκοθ, αν θέλει να απαλλαγεί από αυτόν. Ο Τούορ ξεκινά το δύσκολο ταξίδι για την Γκοντόλιν. Μόλις φτάνει, δίνει το μήνυμα στον Τούργκον, που αρνείται να βγει από την πόλη και να συγκρουστεί με τον Μόργκοθ.

Η άρνηση αυτή έχει τρομερές συνέπειες. Ο Μόργκοθ οργανώνει μια καταστροφική επίθεση στην πόλη και, παρότι η αντίσταση των υπερασπιστών της είναι επική, δεν αποτρέπει την άλωση και τη λεηλασία της. Ο Τούορ και όσα Ξωτικά έχουν επιζήσει καταφεύγουν στα βουνά, απ’ όπου παρακολουθούν συντετριμμένοι την καταστροφή της φλεγόμενης πόλης τους.

Η πτώση της Γκοντόλιν ήταν, σύμφωνα με τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, «η πρώτη πραγματική ιστορία αυτού του φανταστικού κόσμου», που μαζί με το Μπέρεν και Λούθιεν και Τα παιδιά του Χούριν τις θεωρούσε τις τρεις Μεγάλες Ιστορίες των Αρχαίων Ημερών.

Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια – Πολυτελής Έκδοση


Συγγραφέας: Lee Harper
Εκδόσεις: BELL

 

Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Έχει κερδίσει το Βραβείο Πούλιτζερ και πολλές άλλες διακρίσεις, μεταφράστηκε σε πάνω από σαράντα γλώσσες και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο.

To 1999 το περιοδικό Library Journal το ανακήρυξε «Το Καλύτερο Μυθιστόρημα του Εικοστού Αιώνα», ενώ το 2006 ψηφοφορία που διοργάνωσε το Συμβούλιο Μουσείων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων τoυ Ηνωμένου Βασιλείου το ανέδειξε ως το #1 βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κανείς πριν πεθάνει.
Το 2018, στην έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό δίκτυο PBS με τη συμμετοχή τεσσάρων εκατομμυρίων αναγνωστών, και η οποία διήρκησε έξι μήνες, ψηφίστηκε ως το πιο αγαπημένο βιβλίο των Αμερικανών.

Tο αριστουργηματικό μυθιστόρημα της αξέχαστης Harper Lee Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια, μπορείτε να το αποκτήσετε στην ειδική, συλλεκτική, πολυτελή σκληρόδετη έκδοση που ετοίμασαν για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό οι Εκδόσεις BELL.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος