FOLLOW US: facebook twitter

«Βιωσιμότητα, Αειφορία, Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Συμφωνία»

Ημερομηνία: 14-02-2024 | Συντάκτης:

-Ενημερωτική εκδήλωση στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Βασίλης Μποβολέτης, προσήλθε στον χώρο του σχολείου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές / μαθήτριες της Α’ τάξης Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, σχετικά με έννοιες που αφορούν στην Βιωσιμότητα, την Αειφορία, την Κυκλική Οικονομία και την Πράσινη Συμφωνία.

Αφορμή αυτού αποτέλεσε η εθελοντική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  του σχολείου μας στα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα:

  • Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη – Έλληνες της Πόλης πολίτες της Οικουμένης και
  • Βιώσιμες πόλεις – τέχνες και βιωσιμότητα.

Επίσης οι έννοιες αυτές  είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα 6 μαθήματα προσανατολισμού που παρακολουθούν οι μαθητές της Α Τάξης των Πρότυπων ΕΠΑ,Λ. όπου όλες αυτές  οι έννοιες εξετάζονται σχετικά με τους τρόπους ενσωμάτωσης στους παραγωγικούς και οικονομικούς τομείς της καθημερινότητας και της ζωής του ανθρώπου.

Μετά την ενημέρωση, ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριες προκειμένου να λυθούν οι απορίες τους. Τα λεγόμενα και οι απαντήσεις του κ. Μποβολέτη κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους δημιουργήθηκε η ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση υλικού και εννοιών.

Εκ μέρους του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας ο διευθυντής κ. Κώστας Κωνσταντούλας και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν πολύ τον Δασάρχη Αμαλιάδας, κ. Μποβολέτη Βασίλειο για την άμεση ανταπόκριση του στην πρόσκληση του σχολείου μας και την άψογη συνεργασία μας!!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος