FOLLOW US: facebook twitter

«Βιλαέτεια» Πύργου: Οι συμμετοχές των αθλητών αγγίζουν τις 500

Ημερομηνία: 19-06-2024 | Συντάκτης:

-Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά οι αγώνες στίβου που διοργανώνουν ο Δήμος Πύργου και το Αθλητικό Σωματείο Α.Γ.Ε.Π.

Στην παγκόσμια κατάταξη μετρούν οι επιδόσεις των αθλητών που θα πάρουν μέρος  στα «Βιλαέτεια» στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το βασικό κίνητρο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον αθλητικό κόσμο όλης της Ελλάδος, γι’ αυτό και ο αριθμός των συμμετοχών είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, αφού φθάνει τις 500.  

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου (Α.Γ.Ε.Π.) που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης, έχουν φροντίσει ώστε οι συνθήκες να είναι οι κατάλληλες για τη φιλοξενία όσων λάβουν μέρος στους αγώνες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό event του καλοκαιριού με αθλητική δραστηριότητα.

Κάτι που επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησαν το ο πρωί της Τετάρτης (19.06.24) ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού κ. Νώντας Κυριαζής και ένας εκ των προπονητών  της ΑΓΕΠ ο κ. Γιάννης Παλαιολόγος

Ο κ. Καννής αφού αναφέρθηκε στο θάνατο του Σάκη Σταυρόπουλου και στην τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό της περιοχής και όχι μόνο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «όσα έχει προσφέρει αυτός ο μεγάλος άνδρας στο Ηλειακό ποδόσφαιρο και στην κοινωνία δεν νομίζω να τα έχει προσφέρει άλλος», κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσουν τα «Βιλαέτεια»

«Είκοσι δύο (22)  Ιουνίου ημέρα Σάββατο. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για τη νεολαία. Τα «Βιλαέτεια» είναι ένας θεσμός διεξαγωγής αγώνων στίβου που προσελκύει αθλητές από όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία τους. Έχουν πλέον αναγνωρισθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και  οι επιδόσεις των αθλητών θα μετρήσουν για την κατάταξη τους στο παγκόσμιο στερέωμα. Καλούμε τους συμπολίτες και συνδημότες μας να τους παρακολουθήσουν και να σταθούν δίπλα στους αθλητές μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Καννής.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού αναφερόμενος και αυτός στον Σάκη Σταυρόπουλο τόνισε ότι ήταν αρωγός σε κάθε αθλητική προσπάθεια που γινόταν στο νομό και ιδιαίτερα στον Πύργο.

Μιλώντας ο κ. Κυριαζής για τα «Βιλαέτεια» τόνισε μεταξύ  άλλων: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή Πύργου έχουμε μία ιδιαίτερη ευαισθησία στο στίβο, διότι οι επιδόσεις των αθλητών δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες όπως στα άλλα ομαδικά αθλήματα. Ο αθλητής τρέχει με αντίπαλο το χρονόμετρο.  Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές από κάθε άλλη χρονιά».

Ο κ. Παλαιολόγος αναφέρθηκε και αυτός στην απώλεια του Σάκη Σταυρόπουλου ενώ μιλώντας για «Βιλαέτεια» επεσήμανε πως η διοργάνωση έχει πλέον αναγνωρισθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία καθώς και ότι θα έρθουν αθλητές από όλη την Ελλάδα για να τρέξουν. Επίσης ότι θα  συμμετάσχουν  πρωταθλητές Ελλάδος με διεθνούς εμβέλειας επιδόσεις, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος Πύργου είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ακόμα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Τέλος κάλεσε τους κατοίκους του Νομού και του Δήμου να τους παρακολουθήσουν για να απολαύσουν ένα αθλητικό υπερθέαμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος