FOLLOW US: facebook twitter

Βεβαιωμένα χρέη 6,7 εκατ. ευρώ, εισπραχθέντα τα τρία

Ημερομηνία: 19-12-2023 | Συντάκτης:

Αποκαλυπτική απάντηση της ΑΑΔΕ για τους ΤΟΕΒ στην ερώτηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στα 6,7 εκατ. ευρώ έχουν εκτοξευτεί τα βεβαιωμένα χρέη των ΤΟΕΒ της Ηλείας στην Εφορία, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που χορηγήθηκε ως απάντηση στη σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, οι βεβαιώσεις των οφειλομένων ποσών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών, δηλαδή έως τις 23/11/2023, στους κωδικούς αριθμούς εσόδων όλων των ΤΟΕΒ του νομού Ηλείας ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 6.729.072,58 €. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής συνολικού ύψους 625.987,59 €. Το εισπραχθέν ποσό ανέρχεται σε 3.041.174,31 ευρώ.

Παράλληλα, η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας επισημαίνει πως οι ΤΟΕΒ έχουν τη δυνατότητα να συντάσσουν και να στέλνουν χρηματικούς καταλόγους με τα στοιχεία των οφειλών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης, για να προχωρήσει η βεβαίωση των οφειλών και να επιδιωχθεί η είσπραξη των εσόδων.

«Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την είσπραξη εσόδων υπέρ τρίτων από τις Δ.Ο.Υ., όπως ισχύει, έχει ανατεθεί στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες η είσπραξη εσόδων υπέρ, μεταξύ άλλων, των ΤΟΕΒ του Ν. Ηλείας και συγκεκριμένα των ΤΟΕΒ Α΄Πύργου, Β΄Πύργου, Αμαλιάδας-Ροβιάτας, Γαστούνης, Επιταλίου, Μυρτουντίων, και Σαβαλίων. Βάσει της ανωτέρω απόφασης, σε συνδυασμό και με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot