FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Παναγόπουλος: Ανάπλαση της οδού Καταρραχίου – Παντελής αδιαφορία της νυν δημοτικής αρχής για το έργο

Ημερομηνία: 08-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”48079″ img_size=”full”][vc_column_text]Εγκαταλελειμμένο εντελώς από την νεα δημοτική αρχή, βρίσκεται το έργο ανάπλασης της πολυσύχναστης οδού Καταραχίου για το οποίο θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες του Πύργου σε ότι αφορά την προϊστορία του και τις ενέργειες που είχαν γίνει στο παρελθόν, στην δική μου θητεία ως Αντιδημάρχου.

Αξιολογώντας λοιπόν ως σημαντικό το ζήτημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, όπου υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχος από το έτος 2007 έως το έτος 2014, κατά το έτος 2012 μελέτησε έργο με τίτλο «Διαμόρφωση – Ανάπλαση – Κυκλοφοριακή λειτουργία οδού Καταραχίου Δ.Πύργου» με αριθμό μελέτης 8/2012, προϋπολογισμού 2.806.000€.

Το έργο συμπεριελάμβανε αντικατάσταση του οδοστρώματος με την διατήρηση μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου και πεζοδρομίων, δενδροφύτευση και ηλεκτροφωτισμό καθώς και αποχετευτικό δίκτυο και αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός σύγχρονου περιαστικού δρόμου στην περιοχή Καταραχίου όπου εμφανίζεται έντονη οικιστική ανάπτυξη με ελάχιστα, δυστυχώς, έργα αστικών υποδομών (πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι κ.λ.π.)

Η διαμόρφωση του νέου αυτού οδικού άξονα σύμφωνα με την ως άνω μελέτη επρόκειτο να υλοποιηθεί στα πλαίσια των ολοκληρωμένων αναπλάσεων για αστική αναγέννηση περιοχών της πόλης Πύργου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και αποτελούσε προέκταση της συνολικής πρότασης ανάπλασης της περιοχής του παλαιού εργοστασίου Ξυστρή και της οδού Ερ.Σταυρού.

Προκειμένου να εκτελεσθεί το προαναφερόμενο έργο ανάπλασης της οδού Καταραχίου είχε υποβληθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ 2007-2013 η οποία είχε εγκριθεί.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, της οποίας υπήρξα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, είχε ως προτεραιότητα την συνολική επίλυση ζητημάτων αστικής υποβάθμισης και την αντιμετώπιση του άστοχου αστικού σχεδιασμού με στόχο όχι μόνο την επίλυση τοπικών αιτημάτων αλλά και την προώθηση οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων συνολικά.

Η τωρινή δημοτική αρχή  του κ.Λιατσή και των συνεργατών του αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες εγκατέλειψε το έργο ανάπλασης της οδού Καταραχίου όπως και πολλά άλλα, και απώλεσε την  χρηματοδότησή τους και μάλιστα παρά τις διαρκείς επισημάνσεις στις οποίες επί πέντε χρόνια προέβαινα με δημοσιεύσεις μου και σε τοποθετήσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτέλεσε σαφή και ξεκάθαρη επιλογή του κ.Λιατσή και των συνεργατών του η παραμονή της πόλης στην παρακμή και η απώλεια κάθε ευκαιρίας ανάκαμψης, ακόμη και με εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Δεν είναι τυχαία η μηδενική απορρόφηση κονδυλίων από τον Δήμο Πύργου που οφείλεται αποκλειστικά σε έλλειψη σχεδίου και μελετών και η συνειδητή εγκατάλειψη έργων για τα οποία υφίστανται ολοκληρωμένες μελέτες και ήταν εφικτή η ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Η θλιβερή παρένθεση της θητείας του κ.Λιατσή και των συνεργατών του, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για τους συμπολίτες μας – εκλογείς.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.

Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Αρκεί να εμπιστευθούμε ανθρώπους με όραμα και εμπειρία.

Με εκτίμηση

Βασίλης Παναγόπουλος

Πολ.Μηχανικός

Πρώην Αντιδήμαρχος

Τεχν.Υπηρεσιών

Δ.Πύργου[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot