FOLLOW US: facebook twitter

Βαριά κουβέντα η περηφάνια

Ημερομηνία: 11-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον  δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη ρωτήθηκε αν είναι υπερήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη. Η κ. Σακελλαροπούλου, που υπηρέτησε επί 40 χρόνια το δικαστικό σώμα πριν γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απάντησε ως εξής:

«Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές. Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα».

Προσεκτική στις διατυπώσεις της η κα Πρόεδρος. Λογικό. Ήταν σαράντα χρόνια στο δικαστικό σώμα και σε επιτελικές θέσεις για μεγάλο διάστημα. Έχουν δει τα μάτια της πολλά με πρωταγωνιστές συναδέλφους της όλων των βαθμίδων για τα οποία μπορεί να μην είναι υπερήφανη.

Η κ. Σακελλαροπούλου ακούει όμως τις καταγγελίες πολιτών, διαβάζει τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, σοκάρεται ενδεχομένως από τα ευρήματα και δεν γινόταν να πει πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πιστεύει ο κόσμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος