FOLLOW US: facebook twitter

Βαλκανικό Βετεράνων Στίβου: «Χρυσός» ο Δημητρακόπουλος στο Μαυροβούνιο

Ημερομηνία: 01-10-2024 | Συντάκτης:

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο Ηλείος βετεράνος αθλητής στίβου, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, με καταγωγή από το Βασιλάκι της Αρχ. Ολυμπίας (διαμένει μόνιμα στη Γαστούνη) αναδείχτηκε βαλκανιονίκης στο μήκος στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου το περασμένο Σάββατο. Ο 56χρονος Δημητρακόπουλος πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο 33ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων στίβου, στην κατηγορία του Μ55 (55-59 ετών), με άλμα στα 5.37μ.. Το αγώνισμα έγινε μαζί με την κατηγορία Μ60 και πήραν συνολικά μέρος 12 αθλητές, 7 στην κατηγορία Μ55 και 5 στην κατηγορία Μ60.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε να συναγωνιστεί δύο πολύ καλούς αθλητές για τα μετάλλια, έναν Ρουμάνο κι έναν Σέρβο. Το πρώτο του άλμα ήταν καλό, στα 5.30μ. και είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Στη συνέχεια ο Ρουμάνος αθλητής έκανε 5,28μ. και ο Σέρβος 5,10μ.. Ο Δημητρακόπουλος στο έκτο και τελευταίο του άλμα έκανε 5.37μ., σφραγίζοντας ουσιαστικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ήταν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες και μάλιστα με αυτήν την επίδοση κέρδιζε και την μικρότερη κατηγορία Μ50 και έπαιρνε μετάλλιο σε όλες τις μικρότερες από Μ35 έως Μ45! Πρόκειται δηλαδή για μια πολύ καλή επίδοση σε επίπεδο βαλκανικών αγώνων. Ο Δημητρακόπουλος, άλλωστε, κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ με 5.63μ. από τα «Βιλαέτεια» τον περασμένο Ιούνιο.

Δ. Δημητρακόπουλος
«Δύσκολος αγώνας-Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια»

Ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος δήλωσε στην «Πρωινή» για τον αγώνα και γενικότερα για την προσπάθειά του: «Ήταν δύσκολος αγώνας και δύσκολη η προετοιμασία μου τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ώστε να καταφέρω να κρατηθώ σε υψηλό επίπεδο και χωρίς τραυματισμούς. Τέλος καλό όλα καλά. Πάμε για του χρόνου με υγεία πάνω απ’ όλα» και συμπλήρωσε αναφορικά με την στήριξη που χρειάζεται προκειμένου να συνεχίσει:

«Η προσπάθεια που κάνω έχει υψηλό οικονομικό κόστος και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χορηγών για αθλητές της δικής μου περίπτωσης. Πλέον διαλέγω αγώνες και ίσως κάποια στιγμή να μην μπορώ να πάω σε βασικές διοργανώσεις. Είναι ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια από ανθρώπους του τόπου μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot