FOLLOW US: facebook twitter

Βαλκανικό πρωτ. πάλης: «Χάλκινος» ο Τσαρουχάς στα Σκόπια

Ημερομηνία: 07-10-2024 | Συντάκτης:
Ο Βασίλης Τσαρουχάς στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τρίτη θέση για τον 16χρονο ταλαντούχο Πυργιώτη αθλητή

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο 16χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, Βασίλης Τσαρουχάς, έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες σε άλλη μια διεθνή διοργάνωση. Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής του Π.Σ. Τιτάν Πύργου πήρε μέρος την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U15-U17-U20, με το εθνόσημο στο στήθος, που διεξήχθη στην πόλη των Σκοπίων και πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, στην ηλικιακή κατηγορία Under 17. Ο Τσαρουχάς είχε να ανταγωνιστεί άλλους 11 αθλητές από χώρες των Βαλκανίων. Νίκησε εύκολα τον πρώτο αγώνα με σκορ 11-2, έχασε στις λεπτομέρειες τον δεύτερο με 6-5 κι έπαιξε για τις θέσεις 3 έως 5, όπου νίκησε με σκορ 9-0 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Έτσι αναδείχτηκε χάλκινος βαλκανιονίκης, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία εφόσον μιλάμε για διοργάνωση έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Πέρυσι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στις Σέρρες, ο Τσαρουχάς είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, U16, και το ασημένιο μετάλλιο στην μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία, U17. Φέτος ανέβηκε ξανά στο βάθρο των νικητών δείχνοντας πως βρίσκεται σταθερά στην ελίτ των αθλητών της κατηγορίας του στα Βαλκάνια.

Βασίλης Τσαρουχάς και Κωνσταντίνα Κομιώτη με τον Νίκο Τσαρουχά, που τους συνόδευσε στα Σκόπια.

Η έτερη ταλαντούχα αθλήτρια του Π.Σ. Τιτάν Πύργου που πήρε μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στα Σκόπια, η 16χρονη Πυργιώτισσα, Κωνσταντίνα Κομιώτη, ήταν άτυχη. Στην κατηγορία των 53 κιλών της ελευθέρας πάλης γυναικών, στον πρώτο αγώνα, μετά από μεγάλη μάχη έχασε στις λεπτομέρειες με σκορ 6-5 και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Έχει όμως όλο το μέλλον μπροστά της για μεγάλες διακρίσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot