FOLLOW US: facebook twitter

Β. Νηπεργιάλης – Σωματείο Εστίασης Ήλιδας: “Άμεσα μέτρα στήριξης  πριν να είναι αργά”

Ημερομηνία: 29-12-2021 | Συντάκτης:

Παρόμοια είναι και η αντίδραση του προέδρου του Σωματείου Εστίασης Ήλιδας κ. Βασίλη Νηπεργιάλη που μιλώντας χθες στην Πρωινή εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των επιχειρήσεων της εστίασης, αναφέροντας τα εξής:

“Η Εστίαση για άλλη μια φορά βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα . Η Εστίαση για άλλη μια φορά βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης . Δυστυχώς αυτό που προβλέπαμε αυτό που φοβόμασταν όλοι ότι την επόμενη μέρα δεν θα είναι όλοι οι συνάδελφοι παρόντες είναι θέμα λίγων ημερών να πραγματοποιηθεί . Με τα νέα μέτρα δίνεται η χαριστική βολή στους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης αφού τους οδηγεί σε ένα μαεστρικό λοκντάουν με το ωράριο που μπαίνει να σταματά κατά 99,9 % την δυνατότητα λειτουργίας αυτών των χώρων . Παράλληλα η εστίαση που ήταν ήδη μειούμενη κατά 70% βάσει επισήμων στοιχείων μπαίνει και πάλι σε ένα αυστηρότατο πλαίσιο ελέγχων και μέτρων που αφαιρεί την ψυχολογία αλλά και την ουσιαστική λειτουργία των χώρων αυτών αφού Παρασκευή και Σάββατο που περίμενε να δουλέψει το ωράριο και η περιορισμένη χωρητικότητα αφαιρεί την δυνατότητα αυξημένου τζίρου . Παράλληλα οι συνεχόμενες αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και στις προμήθειες εκτοξεύουν το κόστος λειτουργίας αφού μόνο και μόνο να ζεσταθεί ένας χωρίς και δή εξωτερικός χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα . Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα έπρεπε να ανακοινωθούν και τα αντισταθμιστικά που θα κρατήσουν τον κλάδο ζωντανό .

Αντί αυτού παρακολουθούμε φωνές χωρίς επιχειρήματα ότι η Εστίαση στηρίχθηκε . Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αν καταρρεύσει η Εστίαση σε ένα μήνα θα έχει καταρρεύσει και η οικονομία της Ελλάδας. Μιλάμε για 80.000 επιχειρήσεις με σχεδόν 1.000.000. εργαζόμενους . Μην υποτιμούν την δύναμη της Εστίαση , η Εστίαση έβαλε πλάτη στα δύσκολα απλά τώρα εκπέμπει SOS .

Άμεσα μέτρα στήριξης τώρα με πρώτο την επιδότηση ενοικίου ώστε να μην χαθεί καμία επιχείρηση συναδέλφου και όλοι μαζί να βγούμε στην επόμενη μέρα . Ανάλογα μέτρα με το πρώτο λοκ νταουν έτσι ώστε και οι επιχειρήσεις αλλά και η ραχοκοκαλιά τους οι υπάλληλοι να βοηθηθούν . Μέτρα από τους Δήμους για μειωμένα τέλη αφού αυτός ο εφιάλτης δεν έχει τέλος . Στηρίξτε τώρα ,όχι αύριο την Εστίαση γιατί αύριο θα είναι αργά !!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος