FOLLOW US: facebook twitter

Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας για δυσχέρεια στη λειτουργία της Παθολογικής της ΝΜ Πύργου: «Υποχρέωση μας να διατηρήσουμε τις δυο Παθολογικές κλινικές όρθιες»

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου σχετικά με τη δυσχέρεια στη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισημαίνει ότι έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν «όρθιες» τις δυο Παθολογικές κλινικές του Νομού με σεβασμό στην ασφάλεια ασθενών και προσωπικού ενώ ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά ότι δεν τίθεται- ούτε έχει τεθεί- θέμα αναστολής της κλινικής της ΝΜ Αμαλιάδας.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Μετά από ένα δύσκολο από πλευράς εισαγωγών Σαββατοκύριακο, τo πρωί της Δευτέρας, αποφασίσαμε την ανάπτυξη οκτώ (8) κλινών σε δύο θαλάμους στο κλειστό τμήμα του 3ου ορόφου. Πρόκειται για μία αναγκαία παρέμβαση προσωρινού χαρακτήρα με σκοπό την αποσυμφόρηση της Παθολογικής κλινικής, τη μείωση του χρόνου παραμονής των εισαγωγών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη Βραχεία Νοσηλεία και τη διασφάλιση ασφαλούς και ανθρώπινης νοσηλείας.

Το προσωπικό που μετακινήθηκε προσωρινά προέρχεται από τμήματα στα οποία υπήρχε δυνατότητα διάθεσής τους. Δεν μετακινήθηκε νοσηλευτικό προσωπικό από τη Χειρουργική κλινική, το Τμήμα επειγόντων Περιστατικών και τις Μονάδες.

Όσοι περίμεναν και δεν αναφέρομαι σε προσωπικό της ΝΜ Πύργου να φωτογραφίσουν «ράντζα» στους διαδρόμους απογοητεύτηκαν για μία ακόμα φορά.

Αναφορικά με τη λειτουργία των Παθολογικών κλινικών της ΝΜ Πύργου και Αμαλιάδας ουδέποτε τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί θέμα  αναστολής της κλινικής της ΝΜ Αμαλιάδας.

Ήδη το Φεβρουάριο οι Παθολόγοι του Πύργου συνέδραμαν στην κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος της Παθολογικής της ΝΜ Αμαλιάδας. Το ίδιο θα ισχύσει και το Μάρτιο.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι δύο Παθολογικές κλινικές του νομού υποστηρίζονται από πέντε ειδικευμένους ιατρούς και έναν που εκτελεί μόνο εφημερίες μετά τη συνταξιοδότηση του Συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής  του Πύργου και την παραίτηση μίας  μόνιμης Παθολόγου από Αμαλιάδα.

Σε κάθε πάντως περίπτωση είναι υποχρέωση μας να διατηρήσουμε όρθιες και τις δυο κλινικές με σεβασμό στην ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος