FOLLOW US: facebook twitter

Ύφεση 11,7% το τρίτο τρίμηνο του 2020

Ημερομηνία: 05-12-2020 | Συντάκτης:

Πτωτικά κινήθηκε το ΑΕΠ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, σημειώνοντας απώλειες άνω των 5 δισ. ευρώ μέσα σε ένα έτος.

Ισχυρά είναι τα σημάδια της ύφεσης στην ελληνική οικονομία. Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της χώρας, το τρίτο τρίμηνο του 2020, κινήθηκε με πτώση 11,7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Με την πανδημία να έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες η πολυπόθητη ανάκαμψη τύπου V που μπορεί να είχε στο μυαλό του το οικονομικό επιτελείο δεν έγινε πράξη με τα νούμερα να είναι αμείλικτα.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν εντυπωσιακή ανάκαμψη 12,7% στην ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Γαλλία (+18,2%), η Ισπανία (+16,7%) και η Ιταλία (+16,1%).

Η ελληνική οικονομία ωστόσο, την αντίστοιχη περίοδο, πέρασε σε αναιμική ανάκαμψη με τριμηνιαίο ρυθμό 2,3%, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Η νέα επέλαση της πανδημίας και το δεύτερο lockdown προκαλεί εκ νέου ανησυχία με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά πως η ύφεση θα διαμορφωθεί φέτος στο 10,5%.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος