FOLLOW US: facebook twitter

“Tο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μαύρης σταφίδας”: Ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον Όμιλο Φίλων Σταφίδας Ηλείας στον Πύργο

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”64071″ img_size=”full”][vc_column_text]Ημερίδα για το παρελθόν, το παρόν και προπάντων το μέλλον της μαύρης σταφίδας, διοργανώνει στον Πύργο, στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας την επόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί,  ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας, Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να παραστούν και θα μιλήσουν καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ο Όμιλος Φίλων Σταφίδας, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Ηλείους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να καταθέσουν τις απόψεις τους, τονίζοντας ότι

«Μετά τη συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο στο Επιμελητήριο Ηλείας, τα μηνύματα που πήραμε ήταν ενθαρρυντικά για την περαιτέρω πορεία του Ομίλου. Καλούμε όλους τους Ηλείους που έχουν δεσμούς αγάπης με αυτό το εξαιρετικό διατροφικό προϊόν που λέγεται μαύρη σταφίδα, καθώς και τους παραγωγούς, να προσέλθουν στην Ημερίδα και να καταθέσουν τις απόψεις τους, τις ιδέες τους. Εκτός αυτού, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωρινό Δ.Σ. του Ομίλου για τις μέχρι τώρα ενέργειες ως προς τη δημιουργία του Μουσείου Σταφίδας. Τέλος, σας καλούμε όλους να πλαισιώσετε τον Όμιλο και να βοηθήσετε στην ανάδειξη του μοναδικού αυτού «μαύρου χρυσού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  της Ημερίδας, θα γίνουν εκτεταμένες αναφορές για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μαύρης σταφίδας, σαν ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη του μοναδικού στον κόσμο, εμβληματικού αυτού προϊόντος, το οποίο διαμόρφωσε την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και παλαιότερα, ακόμα και την πολιτική ζωή του τόπου και κυρίως της Ηλείας.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9.45 το πρωί, με την ομιλία του προέδρου του Ομίλου Φίλων Σταφίδας Ηλία Ανδριόπουλου και ακολουθούν εισηγήσεις από τον Διονύση Τραμπαδώρο για την δημιουργία του Μουσείου Σταφίδας και από την Κατερίνα Αλεξοπούλιυ- καθηγήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Για την υφιστάμενη κατάσταση της σταφίδας θα μιλήσει εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Διονύσης Γραμματικός, ενώ για τα προβλήματα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος. Ακολουθούν ομιλίες από την Μαριτίνα Σταυρακάκη και την Κατερίνα Μπνιάρη από το  Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, ενώ για την διατροφική αξία της σταφίδας θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κανέλλος από το Χαροκόπειο και ο χημικος Μιχάλης Καρβέλας από την ΣΚΟΣ.

Ακολούθως θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα προώθησης βιολογικής σταφίδας στο εξωτερικό με τίτλο «Από την παραγωγή στο ράφι», αλλά και ομιλίες με θέμα «η σταφίδα στον κόσμο, ένα κατ’ εξοχήν εξαγώγιμο προϊόν».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot