FOLLOW US: facebook twitter

Τυχαίο συμβάν ή αποτέλεσμα bullying;

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:

Ο τραυματισμός 12χρονου στην Αμαλιάδα μετά από πτώση από το ποδήλατό του

-Τι υποστηρίζουν ο πατέρας του παιδιού και η διεύθυνση του σχολείου

Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί ο τραυματισμός μαθητή Γυμνασίου της Αμαλιάδας, μετά από πτώση από το ποδήλατό του.

Η πλευρά του οικογενειακού περιβάλλοντος του μαθητή υποστηρίζει ότι η πτώση είναι απόρροια bullying ομάδας μαθητών, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το σχολείο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν απτά στοιχεία που να καταδεικνύουν δόλο ή παρέμβαση στο περιστατικό της πτώσης.

Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, αμέσως μετά τη λήξη του μαθήματος. Ο 12χρονος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, μετά το σχόλασμα πήρε το ποδήλατό του για να επιστρέψει στο σπίτι του, ωστόσο σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σχολείο, διαπίστωσε ότι το ένα λάστιχο του ποδηλάτου δεν ‘υπάκουε’ με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με το δίκυκλο στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Ο μαθητής σφαδάζοντας από τους πόνους, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και περίοικοι έσπευσαν στο σημείο και αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, καθώς έφερε κάταγμα στον αγκώνα και μικροτραύματα στο πρόσωπο, και χθες το μεσημέρι πήρε εξιτήριο.

Δεν υποβλήθηκε μήνυση

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Α.Τ. Αμαλιάδας, καθώς σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή, το ποδήλατο δεν παρουσίασε τυχαία βλάβη αλλά υπήρξε παρέμβαση στο δίκυκλο από άλλους μαθητές, καθώς φέρεται να είχε ανοιχτεί η ασφάλεια με άμεσο κίνδυνο να φύγει ολόκληρη η ρόδα του ποδηλάτου όταν αυτό θα βρισκόταν εν κινήσει.

Όπως υποστηρίζει στην Πρωινή ο πατέρας του 12χρονου, το παιδί είχε διαπιστώσει ότι μαθητές του σχολείου είχαν προσεγγίσει προ ημερών στο σημείο που αφήνει το ποδήλατό του και το ‘πείραζαν’, όπως και ποδήλατα άλλων συμμαθητών του. Ο 12χρονος φέρεται ότι πριν από μία εβδομάδα περίπου ανέφερε το συγκεκριμένο συμβάν στη διεύθυνση του σχολείου.

Κάτι που επιβεβαιώνεται από την διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι εξέτασαν τότε το ποδήλατο αλλά δεν διαπίστωσαν κάποια παρέμβαση. Αναφορικά με το συμβάν της Τρίτης, η διεύθυνση αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι άλλοι μαθητές έκαναν παρέμβαση στο ποδήλατο και ότι εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, η πτώση θα σημειωνόταν αμέσως μετά την αναχώρηση του μαθητή από το σχολείο και όχι εφόσον είχε απομακρυνθεί από αυτό.

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το μεσημέρι της Τρίτης εκτός από τους γονείς μετέβησαν και εκπαιδευτικοί, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία, ωστόσο ο πατέρας του παιδιού δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση.

«Εγώ δεν θέλω να τιμωρηθούν κάποιοι, θέλω να συνετιστούν για να μην έχουμε και άλλα συμβάντα που μπορεί να είναι χειρότερα. Το παιδί μου θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Δεν μπορεί να κινδυνεύουν τα άλλα παιδιά, γιατί υπάρχουν κάποιοι μαθητές που είναι τραμπούκοι» δήλωσε στην Πρωινή ο πατέρας του 12χρονου, ο οποίος σημείωσε ότι πληροφορήθηκε και για άλλα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα στο σχολείο.

Από την διεύθυνση του σχολείου πάντως επισημαίνεται ότι δεν έχουν καταγγελθεί περιστατικά βίας και οτιδήποτε παρατηρείται είναι στο πλαίσιο του πειράγματος μεταξύ των μαθητών και δεν προκύπτει θέμα bullying.  

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot