FOLLOW US: facebook twitter

Τσικνο-κεράσματα, άφθονο κρασί και γλέντι!

Ημερομηνία: 07-03-2024 | Συντάκτης:

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στην Αμαλιάδα

 Το έθιμο του τσικνίσματος τηρήθηκε για ακόμη μία χρονιά στην πόλη της Αμαλιάδας, με τους πιστούς των παραδόσεων να βάζουν από νωρίς το πρωί τα κάρβουνα στις ψησταριές.

Αν και φέτος οι ψησταριές που στήθηκαν ήταν λιγότερες από προηγούμενες χρονιές, καθώς αρκετοί προτίμησαν να παραγγείλουν τα ψητά τους, η τσίκνα εμφανίστηκε σε πολλές γωνιές της Αμαλιάδας, με κρεοπωλεία και καταστηματάρχες να καλοδέχονται τους επισκέπτες κερνώντας μεζέδες και καλό κρασί.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο επίκεντρο βρέθηκε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, καθώς παραδοσιακά τηρεί το έθιμο και η ψησταριά παίρνει φωτιά από πολύ νωρίς μέχρι αργά το μεσημέρι και τα κεράσματα δίνουν και παίρνουν, με επισκέπτες, αιρετούς, αγρότες και περαστικούς!

Κάτι ανάλογο βέβαια έγινε σε όσα σημεία υπήρχαν ψησταριές, με τις μπριζόλες, τα σουβλάκια και τα λουκάνικα να έχουν την τιμητική τους. Ευχές, κρασί και σε πολλές περιπτώσεις τραγούδια και χορός.

Το έθιμο τηρήθηκε σε σχολεία και υπηρεσίες του δήμου, ενώ τη σκυτάλη μετά το μεσημέρι πήραν τα καφέ του πεζόδρομου και το κέφι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, παρά το συννεφιασμένο ουρανό.

Και ευχή όλων… και του χρόνου!

Μ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot