FOLLOW US: facebook twitter

Τσακάλια και αγριόχοιροι «καίνε» τη Δίβρη – Μετατόπιση ορίων του καταφυγίου «Άγριας Ζωής» αποφάσισε το Δ. Σ.

Ημερομηνία: 16-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110129″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη μετατόπιση των ορίων του καταφυγίου «Άγριας Ζωής» στη ΔΕ Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, πέραν των κατοικημένων περιοχών & καλλιεργήσιμων εκτάσεων καθώς και των ιδιοκτησιών, αποφάσισε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο. Με την απόφαση προτείνονται νέα όρια έως να εφάπτονται με την «111» και όχι με τον ποταμό Ερύμανθο, καθώς και το τμήμα από Αγία Παρασκευή, Πλατεία Ορεινής, Τριπόταμα να μείνει κατ΄ εξαίρεση έκτος.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης,το καταφύγιο Άγριας Ζωής της Δίβρης κλείνει σχεδόν έξι χρόνια λειτουργίας και καλύπτει το 100% της κοινότητας της Ορεινής, το 70 με 80% του Αστρά και το 70 με 80% της κοινότητας Δίβρης, με συνέπεια την εξάπλωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων και την πρόκληση τεράστιων ζημιών στις καλλιέργειες, στα περιβόλια, στα συρματοπλέγματα, στα καρποφόρα δέντρα, στα μονοπάτια, στα ρέματα, στα αυλάκια κλπ. Παράλληλα,  ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε και την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού των τσακαλιών, τα οποία έπληξαν τον κτηνοτροφικό πληθυσμό.

«Είναι αδικία για τον τόπο, για τους δημότες, για τους κτηνοτρόφους και για όσους έχουν περιουσίες εκεί. Το καταφύγιο έμεινε μόνιμο εκεί πάνω και οι δημότες και οι κάτοικοι μείνανε με τα προβλήματά τους. Υπάρχει πλήθος αλληλογραφίας από εμένα, από τους τοπικούς προέδρους, από τους τοπικούς φορείς, με το Δασαρχείο, με το υπουργείο, με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Ο κύριος δασάρχης είπε ότι πρέπει να πάρει μια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο να προτείνει τη μετατόπιση των ορίων του καταφυγίου. Σε επαφή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το Δασαρχείο, με την 3η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Φορέων Πύργου και Ολυμπίας, είπαμε ότι θα τους στείλουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και θα εισηγηθούν θετικά τη μετατόπιση. Τέλος, υπάρχουν αποφάσεις των συμβουλίων και των τριών κοινοτήτων, του Αστρά, της Ορεινής και της Δίβρης», ανέφερε ο κ. Αρβανίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το καταφύγιο είχε ιδρυθεί το 2010 σε έκταση 22.000 στρεμμάτων και και είχε επεκταθεί το 2014.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot