FOLLOW US: facebook twitter

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό στην Κορυφή

Ημερομηνία: 01-09-2021 | Συντάκτης:

Στην Κορυφή του δήμου Πύργου βρέθηκαν για μία ακόμα ημέρα χθες οι πυροσβέστες της Ηλείας, ολοκληρώνοντας αυτή τη φορά μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης ενός ηλικιωμένου οδηγού που τραυματίστηκε σοβαρά και εγκλωβίστηκε σε ορεινή και δυσπρόσιτη αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό.

Ο άτυχος 86χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνταν σε αγροτικό δρόμο λίγο μετά τη μία το μεσημέρι για να δει κάποιο χωράφι του, όταν από αδιευκρίνιστη αιτία έχασε τον έλεγχο, εξετράπη από την πορεία του και εγκλωβίστηκε σε σημείο με πυκνή βλάστηση. Αφού πέρασε αρκετή ώρα, ο γιος του και οι λοιποί συγγενείς του ανησύχησαν και άρχισαν να τον αναζητούν. Ύστερα από περίπου 80 λεπτά κατάφεραν να τον εντοπίσουν, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Ο εντοπισμός και η πρόσβαση όμως στο σημείο του ατυχήματος δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς η περιοχή απείχε τουλάχιστον έξι με οκτώ χιλιόμετρα από τον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης και ο δρόμος ήταν… μείγμα άμμου και πέτρας.

Τα πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ Πύργου και της ΠΥ Αμαλιάδας, μαζί με το διασωστικό όχημα, με επικεφαλής τον διοικητή της ΠΥ Αμαλιάδας, Κώστα Χριπάτσιο, και τον υποδιοικητή της ΠΥ Πύργου, Νίκο Σμαρνάκη, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 86χρονο τραυματία και αιμόφυρτο οδηγό και να τον απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, ένα πυροσβεστικό τζιπάκι ανέλαβε να καθοδηγήσει το ασθενοφόρο στο σημείο, για να γίνει η διακομιδή του άτυχου οδηγού.

Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα όμως ήταν σε τόσο επικλινές έδαφος, που ήταν αδύνατον να κατέβει και να ξανανανέβει το ασθενοφόρο χωρίς να ρυμουλκηθεί. Χωρίς δισταγμό, οι πυροσβέστες τοποθέτησαν με ασφάλεια στο φορείο τον ηλικιωμένο τραυματία και αμέσως ξεκίνησαν μια μίνι πεζοπορία διακομιδής σε ανηφορικό δρόμο περίπου δύο χιλιομέτρων, μέχρι το σημείο όπου ήταν σταθμευμένο το ασθενοφόρο. Κατά τη διαδρομή του προσέφεραν νερό και τον ενθάρρυναν, καθώς η ψυχολογία του ήταν άσχημη, ενώ τις προσπάθειές τους συνέδραμε και ο γιος του ηλικιωμένου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον παρέλαβαν και σε συνεργασία με τους πυροσβέστες τον έβαλαν στο ασθενοφόρο και ξεκίνησε η διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος