FOLLOW US: facebook twitter

Τροποποιημένη Προκήρυξη ΕΠΣ Ηλείας: Η άνοδος και ο υποβιβασμός σε Α1 και Α2

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε την τροποποιημένη προκήρυξη των πρωταθλημάτων. Από τη σεζόν 2021-2022 οι ομάδες σε Α1 και Α2 Κατηγορία θα είναι 14, κι έτσι η άνοδος και ο υποβιβασμός διαμορφώνονται ως εξής σύμφωνα με το Άρθρο 11 της τροποποιημένης προκήρυξης:

• Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία τέσσερα (4) έως πέντε (5) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής.

Αναλυτικά:

1. Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

2. Εάν υποβιβαστούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται πέντε (5) σωματεία στην Α2 κατηγορία

• Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο δύο (2) και το ανώτερο τρία (3) σωματεία.

Αναλυτικά:

1. Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται τρία (3) σωματεία.

2. Εάν υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία από την Α1 προβιβάζονται δύο (2) ή τρία (3) σωματεία.

• Υποβιβάζονται από την Α2 κατηγορία τέσσερα (4) σωματεία.

• Προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία στην Α2 το ελάχιστο τρία (3) και το ανώτερο πέντε (5) σωματεία.

1. Εάν προβιβαστούν τρία (3) σωματεία προβιβάζονται ο πρώτος του κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ.

2. Εάν προβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία προβιβάζονται οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου.

3. Εάν προβιβαστούν πέντε (5) σωματεία προβιβάζονται οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου και ο καλύτερος τρίτος σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ

Α1 ερασιτεχνική κατηγορία: Ανάδειξη πρωταθλητή Α1 κατηγορίας play off / play out

Σε περίπτωση που η πρώτη (1η ) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο έχει διαφορά μεγαλύτερη των πέντε (5) βαθμών από τη δεύτερη (2η ) ομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες play offs μεταξύ των δύο σωματείων της γενικής κατάταξης και η πρώτη (1η ) ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 κατηγορίας περιόδου 2020-2021. Σε περίπτωση που η διαφορά του πρώτου (1ου) και του δεύτερου (2ου) σωματείου στην γενική κατάταξη είναι ίση ή μικρότερη των (5) βαθμών θα πραγματοποιούνται αγώνες play off μεταξύ τους.

Διεξαγωγή αγώνων play off

Οι αγώνες play offs μεταξύ των δύο πρώτων σωματείων της γενικής κατάταξης θα είναι διπλοί. Ο πρώτος (1ος ) αγώνας θα γίνει στην έδρα του σωματείου με την υψηλότερη βαθμολογία. Ο δεύτερος (2ος) αγώνας θα γίνει στην έδρα της δεύτερης (2ης) ομάδας του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα του πρώτου σωματείου του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Η πρώτη (1η ) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς, η δε δεύτερη (2η ) ομάδα χρειάζεται πέντε (5) βαθμούς για να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια. Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η πρώτη (1η ) ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.

Υποβιβασμός: Διεξαγωγή αγώνων play out

Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής: Ο ενδέκατος (11ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών, ο δωδέκατος (12ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία τα τρία τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος) και δέκατος τέταρτος (14ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής: Ο δέκατος (10ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών, ο ενδέκατος (11ος) με τον δωδέκατο (12ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Α2 Ερασιτεχνική κατηγορία: ανάδειξη πρωταθλητή

Η πρώτη (1η) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια.

Προβιβασμός

Δεν θα διεξαχθούν αγώνες play off και οι ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 κατηγορία θα προκύψουν από την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος και τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ. 9

Υποβιβασμός

Υποβιβάζονται τα δύο τελευταία σωματεία δωδέκατος (12ος), ενδέκατος (11ος) απευθείας και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play out ως εξής: Ο έβδομος (7ος) με τον δέκατο (10ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών, ο όγδοος (8ος) με τον ένατο (9ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών.

Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play out. Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος