FOLLOW US: facebook twitter

Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από την ΕΛΜΕ Ηλείας για τις εξετάσεις PISA

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

-Αντιστέκεται στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια

Την αντίθεσή της εκφράζει η ΕΛΜΕ Ηλείας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων «PISA», που διεξάγονται μεθαύριο και σε σχολεία του νομού, χαρακτηρίζοντάς τες ως κομμάτι των αντιδραστικών αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που προωθεί αυτή την περίοδο ή σχεδιάζει να προωθήσει η κυβέρνηση, με βάση την στρατηγική της ΕΕ για την Παιδεία και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, όπως αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, αυτονομία-κατηγοριοποίηση σχολείων, ελεύθερη επιλογή σχολείου, πολλαπλό βιβλίο, εθνικό απολυτήριο με το σχολείο να μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, νέος τρόπος πρόσληψης εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό κ.ά..

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β/2659/2-5-2024 για μια ακόμα χρονιά ορίζονται 660 σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια) από το Υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων της «ελληνικής PISA» για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαΐου. Στην Ηλεία, στη Δ/θμια έχουν επιλεγεί το 2ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το Γυμνάσιο Λεχαινών, Καράτουλα και Βουνάργου.

Η ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση-αποτίμηση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και την προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.

«Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση, κατηγοριοποίηση, ανταγωνισμό και λειτουργία του δημόσιου σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δε θα επιτρέψουμε την δημιουργία του κατηγοριοποιημένου σχολείου της αγοράς της ΕΕ.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, που απαιτεί από το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη λεγόμενη «ελληνική PISA».

Καλεί επίσης, τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων που έχουν επιλεγεί να συνεδριάσουν και να απορρίψουν τη συμμετοχή του σχολείου τους στον διαγωνισμό και να συμμετέχουν επίσης στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων. Επιπλέον, καλεί την ΑΣΓΜΕ, τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων που έχουν επιλεγεί να καλέσουν σε αποχή  από τις εξετάσεις και τους γονείς και τους μαθητές να μην αποδεχτούν τη συμμετοχή τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας έχει επίσης αποφασίσει  3ωρη στάση εργασία με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot