FOLLOW US: facebook twitter

Πάνος Τριγάζης: Κυβέρνηση ψευτών με πατέντα

Ημερομηνία: 17-05-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94197″ img_size=”full”][vc_column_text]Άριστοι που δεν έχουν πτυχίο, πατριώτες της πατριδοκαπηλίας, ευρωπαϊστές της διαιρεμένης Ευρώπης, πολέμιοι της πανδημίας χωρίς ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τελικά, «ιερείς» της παραπλάνησης και στο ζήτημα απελευθέρωσης των πατεντών για την παραγωγή εμβολίων προς όφελος των φτωχότερων χωρών και λαών.

Όλα αυτά  χαρακτηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση του πολύπαθου τόπου μας, που νίκησε στις εκλογές του Ιουλίου 2019, υποσχόμενη μεταξύ άλλων να επαναδιαπραγματευτεί την συμφωνία των Πρεσπών, να μετατρέψει την Ελλάδα σε προορισμό μεγάλων ξένων επενδύσεων, να σώσει την μεσαία τάξη και να αντικαταστήσει την τυραννική κρατική γραφειοκρατία μέ ένα  «επιτελικό κράτος», που στην πράξη εξελίσσεται σε νέο αστυνομικό κράτος της Δεξιάς.

Τίποτα δεν διδάχθηκε το σημερινό κύριο κόμμα της Δεξιάς στην Ελλάδα από το προδικτατορικό και μετεμφυλιακό παρελθόν, από το οποίο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αποστασιοποιηθεί ιδρύοντας μετά την πτώση της προδοτικής χούντας νέο κόμμα με τίτλο «Νέα Δημοκρατία», το οποίο μέχρι πρόσφατα απέρριπτε κάθε συνεργασία με την ακροδεξιά, την οποία πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς έκανε κυβερνητικό εταίρο.

Θα σταθώ εκτενέστερα στο ζήτημα απελευθέρωσης των πατεντών, που πρόσφατα υποστηρίχθηκε και από τον «πλανητάρχη» Τζο Μπάιντεν, όχι όμως και από το ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής, που έγινε στο Πόρτο. Με απίστευτο θράσος το Μαξίμου συνόδευσε την σχετική δήλωση Μπάιντεν με τον ισχυρισμό ότι υπήρξε και θέση Μητσοτάκη, ξεχνώντας ότι την πρόταση είχε κάνει στην Βουλή των Ελλήνων ο Αλέξης Τσίπρας, για να εισπράξει τα «επιτελικά» χλευαστικά σχόλια περί «εμβολιόδοεντρου» και «εθνικοποίησης της Phiser και την AstraSeneca».

Υπενθυμίζω ότι σε κανένα διεθνές φόρουμ ούτε σε όργανο της ΕΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε υποστηρίξει την πρόταση απελευθέρωσης των πατεντών ούτε, πολύ περισσότερο, την θέση ότι το εμβόλιο για την πανδημία αποτελεί κοινό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν, ιδιαίτερα στους μη δυνάμενους να το παράξουν και το αγοράσουν.

Αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας, λειτουργώντας ως πραγματικός πρωθυπουργός, έκανε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 31 Ιανουαρίου 2021, καταθέτοντας την σχετική πρόταση και εξασφαλίζοντας την σύμφωνη γνώμη  του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.  Όπως είναι γνωστό, ο ΟΗΕ, όπως και ο ΠΟΥ, είναι διακυβερνητικοί οργανισμοί, δηλαδή, κύριο πεδίο παρέμβασης των κυβερνήσεων, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουδέποτε παρενέβη για τις πατέντες.

Πέραν  της παρέμβασης στον ΠΟΥ, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εισηγήθηκαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο πρώτος και στο Ευρωκοινοβούλιο ο δεύτερος, ψηφίσματα υπέρ της πρότασης Τσίπρα.

Θυμίζω ότι ο κύριος πρωθυπουργός   έφτασε στο σημείο να οικειοποιηθεί και τις δηλώσεις Δένδια στην Άγκυρα, ενώπιον του Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος ότι ο έλληνας ΥΠΕΞ ενήργησε κατόπιν οδηγιών του, λες και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν είχε  ο ίδιος την κρίση και την ικανότητα να απαντήσει στον τούρκο ομόλογό του.

* Ο Πάνος Τριγάζης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot