FOLLOW US: facebook twitter

Τρία προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις Αμαλιάδας στα σχολεία!

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας προς υλοποίηση στις σχολικές μονάδες για την προαγωγή της ψυχοκινητικής υγείας των μαθητών

Την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για υλοποίηση στα σχολεία, έχουν από φέτος και τα τρία  υλικά προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου που δημιούργησε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις.

Πρόκειται για τα υλικά με τίτλο  “Ελα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του Εαυτού” για μαθητές και μαθήτριες της ΄Β Δημοτικού, “Ο Κόσμος Ανάποδα”, για μαθητές και μαθήτριες της Έ και ΄ΣΤ Δημοτικου και “Όλα είναι δρόμος” για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Υλικό προαγωγής της ψυχ οκοινωνικής υγείας και ενίσχυσης των προσωπτικών και κοινωνικών δεξιστήτων για μαθητές/τριες Γυμνασίου Λυκείου "όλα είναι δρόμος""

Όλα είναι δρόμος

Το «Όλα είναι δρόμος»  αποτελεί ένα από τα υλικά παρέμβασης που σχεδίασε και υλοποίησε από το 2010 έως και το 2019 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε προγράμματα για έφηβους/ες μαθητές και μαθήτριες.

Στόχος του  είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και η  ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό ψυχοκοινωνικό τους στάδιο, όπως είναι η εικόνα του εαυτού, η επικοινωνία μέσα σε μια ομάδα, οι σχέσεις με τους συνομήλικους, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ο διαδικτυακός εκφοβισμός  και ο αποκλεισμός.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο Κόσμος ανάποδα

«Ο κόσμος ανάποδα» απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ( 10-12 ετών). Αποτελεί  το αποτέλεσμα της 12ετους εμπειρίας στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού, εκτός ωρολογίου προγράμματος, από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» Αμαλιάδας.

Βασικός σκοπός του είναι η ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στην μεταβατική φάση από την σχολική ηλικία στην εφηβική.

Το υλικό αποτελείται από 11 ενότητες και τα θέματα που επεξεργάζεται είναι η επικοινωνία, η αντίληψη της διαφορετικότητας, η αναγνώριση – έκφραση – διαχείριση συναισθημάτων, η φιλία κλπ.

Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού

Το «Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού» απευθύνεται σε μαθητές Β΄ Δημοτικού (7-8 ετών). Αποτελεί ένα από τα υλικά παρέμβασης που σχεδίασε και υλοποίησε από το 2012 έως και το 2019 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε προγράμματα για μαθητές της Β΄ Δημοτικού.

Το εγχειρίδιο αποτελείται από 8 ενότητες με θέματα: την γνωριμία – εξοικείωση στην ομαδική διαδικασία, το συμβόλαιο της ομάδας, την εικόνα του εαυτού, τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες, τα συναισθήματα και τη φιλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος