FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις ταλαντούχοι Ηλείοι στο Rising Stars

Ημερομηνία: 22-10-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Χρήστος Τσίπας του Προμηθέα.

Τσίπας, Αλεξανδρόπουλος και Ράλλης στο τουρνουά  με τις κορυφαίες εφηβικές ομάδες της Ελλάδας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Τρεις ταλαντούχοι Ηλείοι μπασκετμπολίστες συμμετέχουν φέτος στο τουρνουά Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική της Ε.Ο.Κ., που ξεκίνησε το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με την διεξαγωγή του πρώτου «παραθύρου» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τους 17χρονους Χρήστο Τσίπα και Στέφανο Αλεξανδρόπουλο, που παίζουν στον Προμηθέα Πάτρας και τον Γιάννη Ράλλη του Κοροίβου, που είναι μέλος της ομάδας των επίλεκτων Rising Stars. Και οι τρεις έπαιξαν και πέρυσι στην εν λόγω διοργάνωση της Ε.Ο.Κ. (μαζί και με τον Βαγγέλη Γιαννάτο που ανήκει στον ΠΑΟΚ), όντας ιδιαιτέρως ταλαντούχοι.

Ο Στέφανος Αλεξανδρόπουλος του Προμηθέα.

Στο τουρνουά  Rising Stars συμμετέχουν οι εννιά καλύτερες εφηβικές ομάδες της Ελλάδας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Πανιώνιος, Περιστέρι, Χ.Α.Ν.Θ. και ΔΕΚΑ), μία με επίλεκτους έφηβους απ’ όλη την Ελλάδα (Rising Stars), μία κυπριακή (ο Άτλας Πάφου συμμετείχε στο πρώτο «παράθυρο») καθώς και η Ράτγκεμπερ από την Ουγγαρία, ως guest. Από τις 12 ομάδες, μόλις ολοκληρωθούν τα «παράθυρα» (ένα κάθε μήνα), οι πρώτες 8 ομάδες θα προκριθούν στο Final-8. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση που δίνει χρόνο και χώρο στην επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Ο Γιάννης Ράλλης του Κοροίβου.

Οι τρεις Ηλείοι έφηβοι πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στο πρώτο «παράθυρο». Οι Τσίπας και Αλεξανδρόπουλος του Προμηθέα είχαν συμμετοχή και στα τρία ματς απέναντι στις Ράτγκεμπερ, ΑΕΚ και Rising Stars, η οποία συνοδεύτηκε με ισάριθμες νίκες και πολύ καλή στατιστική, με τους δύο παίκτες να είναι κορυφαίοι για την ομάδα τους σε διάφορες κατηγορίες. Ο Ράλλης συμμετείχε μόνο την Κυριακή στο ματς των Rising Stars απέναντι στο Προμηθέα Πατρών έχοντας επίσης θετική παρουσία, καθώς το Σάββατο ήταν στην 12άδα του Κοροίβου για το ματς με τον Ερμή Σχηματαρίου για την Elite League. Ο Τσίπας την Κυριακή στο ματς Προμηθέας- Rising Stars είχε 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ο Αλεξανδρόπουλος είχε 5 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 17 λεπτά συμμετοχής και ο Ράλλης 6 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot