FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:

Στις ειδυλλιακές ακτές Αρκουδίου- Γλύφας- Θίνων Βαρθολομιού

Με 3 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν και φέτος αντίστοιχες ακτές του Δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα οι πανέμορφες και ειδυλλιακές ακτές του Αρκουδίου, της Γλύφας και των Θινών Βαρθολομιού. Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Δήμου μας και επιβράβευση της πολύμηνης συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων Υπηρεσιών. Δήμος και Δημότες καταβάλουμε από κοινού κάθε προσπάθεια ώστε να διατηρούμε τις ακτές μας καθαρές και να ευαισθητοποιούμε τη νέα γενιά στην κατεύθυνση αυτή. Στόχος μας είναι ένα ενιαίο, αναβαθμισμένο, οργανωμένο παραλιακό μέτωπο που θα προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες ομορφιά, ασφάλεια αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Πρέπει να σημειωθεί ότι για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μία ακτή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών σε αυτή να έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση ποιότητας, ακόμη και η ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα. Δεν αρκεί όμως οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και άλλα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες τελετών ανάρτησης των Γαλάζιων Σημαιών στις τρεις παραλίες του Δήμου Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος