FOLLOW US: facebook twitter

Τρέχουν να προλάβουν το ΟΣΔΕ

Ημερομηνία: 04-09-2024 | Συντάκτης:

Απομένει το 25% των αιτήσεων για την τελευταία εβδομάδα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

«Αγώνα δρόμου» κάνουν τα Κέντρα Υποδοχής Αγροτών της Ηλείας, προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ ως τις 12 Σεπτεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις, έχει υποβληθεί το 75% των αιτήσεων και απομένει ένα 25% για την τελευταία εβδομάδα, καθώς από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προκύπτει πρόθεση για παράταση της ημερομηνίας.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του ΚΕΑ «ΓΑΙΑ ΕΠιχειρείν», Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός αλλά δεν θα πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός για να προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να κάνουν αίτηση.

«Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ως τώρα, καθώς είμαστε περίπου στο 75%. Δεδομένου όμως ότι απομένουν λιγότερες από δέκα εργάσιμες ημέρες ως την καταληκτική ημερομηνία, είμαστε πολύ οριακά και υπάρχει μεγάλη πίεση. Το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να κλείνουμε τις αιτήσεις παίρνοντας πρωτόκολλο και να συμπληρώνουμε μετά, είναι θετικό και μας βοηθά να πηγαίνουμε πιο γρήγορα», τόνισε και ζήτησε από τον κόσμο να  μην επαναπαυθεί.

«Η κατάσταση δεν παύει να είναι πολύ πιεστική, οπότε δεν πρέπει ο κόσμος να περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να κάνει την αίτηση. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για πιθανή παράταση, οπότε με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει ο κόσμος να προσέλθει για την αίτησή του και να κάνει υπομονή. Υπάρχει άγχος και εγρήγορση να προλάβουμε, διότι είμαστε οριακά. Μην ξεχνάτε πως ξεκινήσαμε αρκετά αργά φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές και όλο το καλοκαίρι λειτουργούμε Non stop», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot