FOLLOW US: facebook twitter

Τράπεζες: καταστήματα χωρίς  ανθρώπους

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τη βασική αρχή «περισσότερα ψηφιακά μέσα, λιγότερο προσωπικό» θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν οι τράπεζες και φέτος για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους, ενώ ήδη στα τρία χρόνια μετά την πανδημία (2020 – 2022) μείωσαν το προσωπικό τους κατά 8.025 άτομα, ή κατά 22%, αξιοποιώντας τη ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα,  σχεδιάζει το επόμενο βήμα αναμόρφωσης του δικτύου της στην επαρχία. Τα μικρά καταστήματα (γραφεία συναλλαγών) θα πάψουν να λειτουργούν ως παραδοσιακά καταστήματα, θα αφαιρεθούν τα ταμεία και τα γραφεία και θα μείνουν μόνο αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών.

Σε αυτά τα καταστήματα, θα πάψουν να απασχολούνται τραπεζοϋπάλληλοι, καθώς θα υπάρχει μόνο ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος σε κάθε κατάστημα για να διευκολύνει τους πελάτες στις συναλλαγές τους στο αυτόματο μηχάνημα. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι σε αυτά μικρά, ψηφιακά καταστήματα θα απασχολείται ενοικιαζόμενο προσωπικό.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα των τραπεζών στην αναδιάρθρωση των δικτύων τους στην επαρχία, ύστερα από μια μακρά περίοδο κλεισίματος καταστημάτων, που σε αρκετές περιοχές έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες των πολιτών, αφού χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot