FOLLOW US: facebook twitter

Τουρισμός: Προβάδισμα σε προορισμούς με οδική προσέγγιση

Ημερομηνία: 20-05-2020 | Συντάκτης:

Προβληματισμός, αβεβαιότητα αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί σε τουριστικές περιοχές της χώρας, η πρόσβαση στις οποίες πραγματοποιείται οδικώς.

Αναμένοντας τα πρωτόκολλα υγιεινής και τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από την κυβέρνηση, οι ξενοδόχοι, ανά την Ελλάδα, περιμένουν μεταξύ άλλων, μείωση του ΦΠΑ, ενώ σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις, αυτές θα είναι, έστω και της τελευταίας στιγμής, ενώ προτίθενται να προχωρήσουν και σε προσφορές τιμών.

Η φετινή χρονιά, «είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση»υπάρχει προδιάθεση για οδικό τουρισμό, «ωστόσο, πρέπει να ανακοινωθούν τα υγειονομικά κριτήρια και οι διακρατικές συμφωνίες που θα ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα έρθει ο πελάτης στη χώρα».

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου όλα θα εξαρτηθούν:

1. από την επιδότηση απασχόλησης

2. τα ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια

3. τα χρηματοδοτικά εργαλεία με λιγότερες προϋποθέσεις, και ενήμερο ως 31/12/2019, προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και

4. το πώς θα εξελιχθεί η ροή των αφίξεων, αεροπορικών και χερσαίων

5. ξενοδόχους.

Στην Πελοπόννησο ο τουρίστας έρχεται ό,τι ώρα θέλει

Στην Πελοπόννησο, υπάρχει ένα προβάδισμα σ’ ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών για τη φετινή, δύσκολη, σεζόν. «Η Πελοπόννησος έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι ο τουρίστας έρχεται ό,τι ώρα θέλει, δίχως να μπαίνει στη διαδικασία προγραμματισμού για πλοία, αεροπλάνα κτλ. Τα μηνύματα που υπάρχουν είναι ενθαρρυντικά, «δεν κάνουμε μεγάλα όνειρα, ωστόσο, η σιγουριά είναι ο ελληνικός τουρισμός» λένε οι ξενοδόχοι.

Σύνδεση με πλωτή γέφυρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία και προβάδισμα σε σύγκριση με άλλα νησιά, παρατηρείται στη Λευκάδα, νησί του Ιονίου που συνδέεται με την ηπειρωτική ακτή με μια πλωτή γέφυρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ακυρωθεί -στην πλειονότητά τους- τα συμβόλαια με τους ξένους tour operators για τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο, ενώ σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις από την ελληνική αγορά, «παρατηρείται ένα 25% για Ιούλιο, Αύγουστο».

Στην ακτογραμμή του Ιονίου

Για την περιοχή της Πρέβεζας, με παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη αλλά και εκείνες που απλώνονται στην ακτογραμμή του Ιονίου πελάγους, η οδική πρόσβαση αποτελεί πλεονέκτημα για τις αφίξεις τουριστών. Ο εσωτερικός τουρισμός, είναι κατ’ εξοχήν η αγορά που κινείται η περιοχή, τόσο από τους όμορους νομούς ενώ και η Ιόνια Οδός όσο και η Εγνατία Οδός έχουν βοηθήσει στις αφίξεις τουριστών από Αθήνα και από Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος