FOLLOW US: facebook twitter

Τουρισμός: Έρχεται μη επιστρεπτέα ενίσχυση για τις επιχειρήσεις

Ημερομηνία: 28-05-2021 | Συντάκτης:

Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει την άμεση προκήρυξη της στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ειδικά για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

Μέσω της νέας δράσης που προωθείται για τον συγκεκριμένο κλάδο θα αποδίδεται στις τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας μέρος του κεφαλαίου κίνησης που απαιτείται για την αγορά πρώτων υλών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν εκ νέου κατά την επερχόμενη -κρίσιμη- τουριστική περίοδο.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:

-Να δραστηριοποιούνται ενεργά και επί της ουσίας (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα) ως τουριστικές επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας

-Να λειτουργούν νόμιμα

-Να έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία

-Να απασχολούσαν στο έτος 2019 προσωπικό με μισθωτή εργασία

-Να λειτουργήσουν και να απασχολήσουν προσωπικό με μισθωτή εργασία και το έτος 2021

-Να αναλώσουν τη ληφθείσα επιχορήγηση σε λειτουργικές δαπάνες επανέναρξης δραστηριοτήτων από την 1η Απριλίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Η δράση θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ), που ανέρχονται καταρχήν σε 350.000.000 ευρώ. Μάλιστα, το κονδύλι δύναται να αυξηθεί περαιτέρω, προκειμένου να καλυφθεί τυχόν μεγάλη ζήτηση από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση το πολύ έως το 5% του κύκλου εργασιών της κατά το έτος 2019.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος