FOLLOW US: facebook twitter

Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται…

Ημερομηνία: 13-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ  με τον τίτλο «Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται…» επισημαίνει ότι η ακρίβεια οφείλεται  «στην άδικη φορολογία» και «στις μεγάλες αυξήσεις τιμών σε όλα τα προϊόντα, από το γάλα και το σουβλάκι έως το ενοίκιο και τα καύσιμα».

Αναφέρει ότι «οι αυξημένες τιμές περιέχουν τη λεγόμενη “πράσινη μετάβαση” και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», ενώ «τώρα ετοιμάζονται νέες αυξήσεις καθώς θα επανέλθει η ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ολοκληρωθεί η σύνδεση με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τον λαό».

«Οι αυξημένες τιμές έχουν ενσωματωμένους τους “αναπτυξιακούς στόχους” και τα “πλεονάσματα” που διαφημίζει σήμερα η ΝΔ (“μαξιλάρια” τα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Τα απλησίαστα ενοίκια είναι άμεση συνέπεια της εμπορευματοποίησης της κατοικίας, των αυξημένων τραπεζικών επιτοκίων. Η αλλαγή στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής πάντα γίνεται με κριτήριο τα κέρδη και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο λαός, μόνο, πληρώνει και τη χαλαρή δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια και τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική στην οποία στρέφονται τώρα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις» προσθέτει.

Διαφωνεί κανείς με την σκληρή ανάλυση της καθημερινότητάς μας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot