FOLLOW US: facebook twitter

Τοπικό ποδόσφαιρο: Πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο-Το πρόγραμμα σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία

Ημερομηνία: 28-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Tα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας Ηλείας ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο με την ιδιαιτερότητα πως φέτος θα διεξάγονται αγώνες και την Δευτέρα. 11 ομάδες έχει η Α΄ Κατηγορία σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα με αρκετές ομάδες να «ερίζουν» για τον τίτλο (Ηλειακός, Θύελλα, Ξενοφών, Πανηλειακός), ενώ δυνατές είναι επίσης Δόξα Ν.Μ. και Αστέρας που θέλουν να είναι στα πλέι-οφ και έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν-τουλάχιστον- την είσοδο στην τετράδα.  Υποβιβάζονται δύο ομάδες, η τελευταία απευθείας, ενώ η 9η και 10η θα παίξουν στα πλέι-άουτ με την προϋπόθεση η βαθμολογική τους διαφορά να μην υπερβαίνει τους 6 βαθμούς.

Στην πρεμιέρα της Α΄ Κατηγορίας, η ΕΠΣΗ δεν έχει ορίσει αγώνα το Σάββατο κι έχει ορίσει έναν την Δευτέρα, το ματς Αίας-Αστέρας, ενώ γενικότερα έχουν οριστεί συνολικά στον α΄ γύρο επτά αγώνες ημέρα Δευτέρα. Στον αντίποδα, είναι πολύ λίγα τα ματς ημέρα Σάββατο στην μεγάλη κατηγορία (δέκα συνολικά σε όλο τον α΄ γύρο). Αγώνες την Δευτέρα θα γίνονται και στην Β΄ Κατηγορία (14 οι ομάδες που παίρνουν μέρος), αλλά σαφώς λιγότεροι εν συγκρίσει με την Α΄ (τρεις στον α΄ γύρο), ενώ υπάρχει και μια εμβόλιμη αγωνιστική, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Μετά την 1η αγωνιστική, λόγω δημοτικών εκλογών και Κυπέλλου Ηλείας, η 2η αγωνιστική σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία θα διεξαχθεί τρεις εβδομάδες μετά, στις 21-23 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα της πρεμιέρας


Α΄ Κατηγορία

Κυριακή 1/10-Ώρα 4μ.μ.

Πανηλειακός- Ν. Φιγαλεία

Θύελλα-Σκουροχώρι

Πήγασος-Ξενοφών

Δόξα Ν.Μ.-Ηλειακός Λ.

Δευτέρα 2/10-Ώρα 4.15μ.μ.

Αίας-Αστέρας

Ρεπό: Ολυμπιακός Σαβαλίων

Β΄ Κατηγορία

Σάββατο 30/9-Ώρα 4μ.μ.

Κάστρο-Πρόοδος

Μυρσιναϊκός-Δάφνη

Μακρίσια-Θύελλα Καρδαμά

Σώστι-Πέλοπας

Κυριακή 1/10-Ώρα 4μ.μ.

Ολυμπιάδα-Διγενής Χαριάς

Ηλειακός Β.-ΠΑΟ Κακοβάτου

Κεραυνός Χ.-Ολυμπιακός Λ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot