FOLLOW US: facebook twitter

Τοπικό ποδόσφαιρο: Αίας και Αχιλλέας οι αήττητοι πρωταθλητές

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τα τοπικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν πρόωρα, οι βαθμολογίες επικυρώθηκαν και σύμφωνα με αυτές δύο ήταν οι ομάδες φέτος στην Ηλεία που τερμάτισαν αήττητες στην 1η θέση των κατηγοριών τους. Στη μεγάλη κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου, ο Αίας Γαστούνης του Θοδωρή Ανδριόπουλου είχε 18 νίκες και 4 ισοπαλίες (69-11 γκολ) και δικαίως πήρε την άνοδο για τη Γ΄ Εθνική.

Η έτερη αήττητη ομάδα της «κουτσουρεμένης» σεζόν ήταν ο Αχιλλέας Νεοχωρίου του Σταύρου Νάστου, στον 3ο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, όπου είχε 14 νίκες και 1 ισοπαλία (46-5 γκολ) και επιστρέφει πανηγυρικά στην Α2 Κατηγορία. Τόσο ο Αίας όσο και ο Αχιλλέας ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν στις κατηγορίες τους, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε την πολύ καλή προσπάθεια και άλλων ομάδων.

Με βάση τους αριθμούς λοιπόν, αξιοσημείωτη είναι επίσης η πορεία του ΠΑΟ Κακοβάτου στον 1ο Όμιλο της Β΄ Κατηγορίας και της Θύελλας Καρδαμά στο 2ο Όμιλο, που γνώρισαν μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα. Απολογισμό 13-1-1 (63-12 γκολ) είχε ο ΠΑΟΚ του Τάσου Γκότση  και 12-4-1 (61-18 γκολ) η Θύελλα Καρδαμά του Χρήστου Σωτηρόπουλου.  Πολύ καλή πορεία και για το Ν. Άρη Στρεφίου του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, που ηττήθηκε μόλις δύο φορές στον 1ο Όμιλο της Β΄, έχοντας απολογισμό 10-3-2 (41-15 γκολ).

Για τους θιασώτες της Α2 Κατηγορίας, αποδείχτηκε και φέτος ότι είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής Ερμής Πλατάνου γνώρισε 6 ήττες (14-2-6, 55-28 γκολ), ενώ Κεραυνός Βρίνας και Θύελλα Καταραχίου που ισοβάθμησαν στη 2η θέση (μαζί με τη Δάφνη), ήταν μόλις ένα βαθμό πίσω έχοντας 5 ήττες (13-4-5 ο απολογισμός τόσο του Κεραυνού όσο και της Θύελλας). 14-1-7 είχε η Δάφνη και 12-6-4 το Γεράκι, που τερμάτισε ένα βαθμό πίσω από τους τρεις δεύτερους και δύο από τον πρωτοπόρο Ερμή! Και ειρήσθω εν παρόδω, ενέχει μεγάλη αδικία το γεγονός ότι Δάφνη και Εθνικός δεν προβιβάστηκαν στην Α1.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος