FOLLOW US: facebook twitter

Άγριο έγκλημα στην Εφύρα Πηνείας με θύμα τον 68χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Ημερομηνία: 21-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι!

-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας για τον εντοπισμό του δράστη

-«Το πρωί έμαθα ότι είχαν σκοτώσει τον αδελφό μου…» τόνισε ο αδελφός του θύματος, Κώστας Αναγνωστόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Ηλείας οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στην Εφύρα Πηνείας με θύμα τον 68χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και άγνωστο ως τώρα δράστη. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του από τον αδελφό του και, σύμφωνα με τα ευρήματα της αυτοψίας του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, φέρει πάνω από 40 τραύματα σε όλο του το κεφάλι, τα περισσότερα εμφανή, στοιχείο που δείχνει ότι δέχθηκε απανωτά χτυπήματα με μανία, μάλλον με σανίδα ή καδρόνι, και άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας των κακώσεων που προκλήθηκαν στο κεφάλι και τον αυχένα.

Οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας ειδοποιήθηκαν στις 11:30 μ.μ. από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, που διέμενε μαζί του ανά τακτά διαστήματα. Μόλις αφίχθησαν απέκλεισαν το σπίτι και το όμορο ελαιοτριβείο  για να ξεκινήσει η έρευνα, ενώ αποφασίστηκε να μη διακομιστεί στο νοσοκομείο το πτώμα μέχρι να ξημερώσει. Αρχικά εξετάστηκε η εκδοχή της αυτοκτονίας, η οποία όμως αποκλείστηκε μετά και την ιατροδικαστική αυτοψία χθες το πρωί, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε το αντικείμενο από το οποίο προκλήθηκαν τα θανάσιμα τραύματα στο κεφάλι.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας για τον προσδιορισμό των κινήτρων και τον εντοπισμό του δράστη (ή δραστών) είναι σε πλήρη εξέλιξη και, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τα περισσότερα κομμάτια του «παζλ» έχουν ενωθεί.

Ίχνη πάλης ή τραύματα σε άλλα σημεία του σώματος του θύματος δεν εντοπίστηκαν, παρά μόνο ορισμένα σημάδια στα χέρια, τα οποία ενδεχομένως μαρτυρούν την απέλπιδα προσπάθειά του να προστατευτεί από τον καταιγισμό χτυπημάτων. Ενδείξεις ληστείας στο σπίτι δεν υπάρχουν, για αυτό και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σύντομα η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Από χθες το μεσημέρι έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ασφάλεια Ήλιδας τα συγγενικά πρόσωπα που αντιλήφθηκαν πρώτοι το αποτρόπαιο έγκλημα, ο αδελφός και ο ανιψιός του θύματος, καθώς και η σύζυγός του δεύτερου, ενώ αναμένεται να κληθούν για κατάθεση κι άλλα πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

«Το πρωί έμαθα από άλλον ότι σκότωσαν τον αδερφό μου…»

Ο 68χρονος δολοφονηθείς ήταν αδελφός του αιρετού και αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας, Κώστα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη αλλά την ενόχλησή του για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε τυχαία τον φόνο την επόμενη μέρα από τρίτο πρόσωπο.

«Εγώ ζητώ από τις αστυνομικές αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αργήσει να γίνει. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Πιστεύω στην Ελληνική Αστυνομία και στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα δούμε τι έχει συμβεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν με ειδοποίησε κανένας χθες (σ.σ. προχθές) ότι σκότωσαν τον αδελφό μου. Το έμαθα σήμερα (Δευτέρα) το πρωί τυχαία από τον Χρήστο (σ.σ. Χριστοδουλόπουλο) όταν με πήρε για να πάμε στην κηδεία στη Ροδιά», δήλωσε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε πως ο δολοφονημένος αδελφός του ήταν πολύ καλός άνθρωπος

«Δεν ενοχλούσε κανέναν, ήταν ψυχούλα, ούτε μυρμήγκι δεν πείραζε. Ήταν άνθρωπος ήσυχος, χαμηλών τόνων, με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Σπούδασε στη Γαλλία αρχιτέκτονας, πήρε βραβείο στο Παρίσι και δούλεψε πάνω από 20 χρόνια στη Σουηδία. Με είχε φιλοξενήσει αρκετές φορές στην Ουψάλα. Επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα και ζούσε ήσυχα στο χωριό, στο σπίτι του και το περιβόλι του. Ήταν οικονομικά ανεξάρτητος και βοηθούσε όλους, λεφτά δεν έπαιρνε από κανέναν», ανέφερε.

Οι Αρχές εξετάζουν το σημείο και τις συνθήκες που βρέθηκε νεκρός ο 68χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και περιμένουν και τα τελικά αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, συνεχιζοντας παράλληλα τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης που φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά πλέον…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot