FOLLOW US: facebook twitter

Των άριστων τα παιδιά…

Ημερομηνία: 30-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ώρες ώρες, μένεις ενεός με την ευκολία με την οποία βγάζουν απόλυτα πορίσματα, οι διάφοροι δημοσιολόγοι που κηρύττουν τάχα τον κοινό τόπο και προτάσσουν πάνω απ’ όλα την κοινή λογική. Συνήθως, ασκούν το δημοσιογραφικό «λειτούργημα» μέσα από τις συχνότητες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς έτσι είναι ευκολότερο να βγάζει κανείς πύρινους λόγους, δίχως να στοιχειοθετεί επαρκώς το επιχείρημά του. Το γραπτό δεν προσφέρεται για τέτοια πειράματα, αν και δεν λείπουν ποτέ εκείνοι οι οποίοι τα επιχειρούν τακτικά, αδιαφορώντας για την παταγώδη αποτυχία των ρητορικών τους αλμάτων και των κομματικών σκιαγραφημάτων.

Πρωί πρωί, στη συχνότητα μεγάλου ραδιοφωνικού σταθμού της πρωτεύουσας, ο παραγωγός απορούσε τι χώρα είναι αυτή, όπου οι αστυνομικοί περνούν με άριστα και οι παιδαγωγοί με κάτω από την βάση του «10». Είναι δυνατόν; Μαείναι δυνατόν;

Αυτό το οποίο ήθελε προφανώς να υποστηρίξει  ο έγκυροςπαπαγαλολόγοςκαι δεν το έλεγε ευθαρσώς, είναι πως με την θέσπιση τουορίου του «10» για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αυτομάτως όλα θα έφτιαχναν.

Διότι έτσι επιβραβεύουμε την αριστεία σε αυτή την χώρα, για μεταχειριστώ το ίδιο ύφος. Πόσο έωλοτoεπιχείρημα πράγματι, αφού και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι οι βάσεις εισαγωγής της κάθε σχολής ποικίλουν ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και βέβαια την ζήτηση η οποία εκδηλώνεται από τους υποψήφιους. Αντί να περάσουν με «14», κάποιοι πέρασαν με «9,5».Κι αν έμπαιναν ακόμη δυσκολότερα θέματα, ενδεχομένως να περνούσαν στην ίδια σχολή και με «6».

Χώρια που το πείραμα του «10» δοκιμάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν και απέτυχε παταγωδώς. Αλλά επειδή σε αυτή την χώρα έχουμε εθισμό στο «δις εξαμαρτείν», θα έχουμε την πολύτιμη ευκαιρία να δούμε ένα αποδεδειγμένα αναποτελεσματικό μέτρο να καθίσταται ξανά το μέτρο της αποτυχίας των άριστων να μεταρρυθμίσουν την εκπαίδευση των παιδιών.

Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο κριτικού στοχασμού και δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο εκείνες και εκείνους οι οποίοι πάλεψαν και διακρίθηκαν με το σπαθί τους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και η ευχή όλων μας είναι να βρίσκονται πάντα στην κορυφή. Με την μόνη διαφορά πως η επιτυχίαέχεις πολλές κορφές. Και καθένας μπορεί κατακτήσει κάθε μια απ’ αυτές με διάφορους τρόπους. Αν είναι άξιος, θα φτάσει τελικά εκεί που του πρέπει, είτε με «19», είτε με «9».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος