FOLLOW US: facebook twitter

Τόκιο 2020

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μεσούσης της πανδημίας πολλοί ήταν αυτοί που «φοβήθηκαν» ότι οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα διεξαχθούν ποτέ! Ακόμη και όταν πέρυσι αποφασίστηκε η αναβολή τους για το φετινό καλοκαίρι του 2021, ο… φόβος υπήρχε. Τελικώς οι χώρες παρέλασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, ο βωμός της Ολυμπιακής Φλόγας άναψε, πλέον των 10.000 αθλητών από την Υφήλιο ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους για διάκριση και μετάλλια και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ουσιαστικά θέμα ματαίωσης δεν υπήρξε ποτέ – και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε στο μέλλον! Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξάγονταν στο Τόκιο ο κόσμος να χαλούσε. Που… χάλασε δηλαδή, αλλά τα λεφτά είναι πολλά.

Με τη μη διεξαγωγή τους η ζημιά θα ήταν δεκάδες δισ. δολάρια. Το ίδιο και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή . Το 80% των εσόδων της προέρχεται από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των Αγώνων. Θα τα εισπράξει στο ακέραιο. Περίμενε κανείς πως θα συνέβαινε κάτι διαφορετικό;

Το θέμα είναι πλέον μπίζνες! Money. A lot of money… Άλλωστε το καθαρά αθλητικό νόημα έχει πάει περίπατο εδώ και πολλές τετραετίες. Από τη στιγμή που φέτος θα απολαύσουμε αγώνες σκέιτμπορντ, από τη στιγμή που στο Ολυμπιακό πρόγραμμα χωράει το poledancing, αυτό που ξέραμε ως «Ολυμπιακοί Αγώνες» έχει πάει περίπατο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος