FOLLOW US: facebook twitter

«Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» & μάγεψε από το 2ο ΓΕΛ Πύργου!

Ημερομηνία: 23-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87296″ img_size=”full”][vc_column_text]Ότι και να πει κανείς, για την εξαιρετική παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, θα είναι λίγο. Με τη ζωντάνια και την ενέργεια της νιότης, το πάθος και την αγάπη για το όλο εγχείρημα, κατάφεραν να μαγέψουν στην κυριολεξία το θεατρόφιλο κοινό που κατέκλυσε τον Απόλλωνα και τις δυο ημέρες παρουσίασης της παράστασης και να εισπράξουν το πιο ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα απ’ όλους!

Ο φιλότιμος καθηγητής Πάνος Φλωράς και η νεαρή πλούσια και κακομαθημένη μαθήτρια Λίζα Παπασταύρου, από την γνωστότερη ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, ζωντάνεψαν στη σκηνή, μεταφέροντας τους μοναδικούς διαλόγους της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και φυσικά το χαρακτηριστικό χαστούκι, προσφέροντας σε πολλά σημεία σπαρταριστό γέλιο. Οι ρόλοι όλων, του γυμνασιάρχη, των συμμαθητριών  της Λίζας, των καθηγητών, ερμηνεύτηκαν μοναδικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Λυκείου Πύργου αποδεικνύοντας πως  στο ελληνικό σχολείο, που τόσο έχει κατηγορηθεί, όταν υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και όρεξη, γίνονται θαύματα.

Την σκηνοθεσία της παράστασης, είχε η ταλαντούχα μαθήτρια  Ελένη Αργυροπούλου, που αυτή τη φορά επέλεξε να βρεθεί πίσω από τη σκηνή, προσφέροντας τη δική της ματιά στο υπέροχο αυτό έργου του Σακελλάριου. Φυσικά, δίπλα σε όλους, οι καθηγήτριες τους, Δήμητρα Μικελοπούλου και Τριανταφυλλιά Τζεβελέκου, που αφιέρωσαν όπως και τα παιδιά, τον ελεύθερο τους χρόνο για την προετοιμασία της παράστασης  αλλά και η Διευθύντρια τους, Ελένη Καββαδά, που τους έδωσε το «οκ» και τους υποστήριξε με θέρμη.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν, σε αυτά τα παιδιά (Ελένη Αργυροπούλου- σκηνοθεσία, ερμηνείες: Αγγελίνα Ηλιοπούλου,  Αναστασία Θεοδωροπούλου, Ειρηνίκη Καββαθά, Γιώτα Λάκκα, Διονυσία Μπερτσάτου, Κωνσταντίνα Ουρούτσι, Μαίρη Παπαναγοπούλου, Νίκη Συρογιάννη, Βασίλη Βαγγόπουλο, Γιώργο Γιατρά, Βασίλη Καραργύρη, Αργύρη Λάκκα, Αμαρίλντο Σιμονάι, Γιάννη Τσάκαλο και Δήμητρα Καραμάνη) που στόχευσαν ψηλά και τα κατάφεραν!.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot