FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Στην μετά κορονοϊό εποχή

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”109318″ img_size=”full”][vc_column_text]Έτσι όπως πάμε, όπου να ‘ναι, θα τ’ ακούσουμε κι αυτό. Αλλά προτού σας το αποκαλύψω και για να δημιουργηθεί σασπένς, θα ξεκινήσω από το γενικό και κατόπιν θα περάσουμε στο ειδικό, ήτοι, προς τα που θα πάει το πράγμα στην Ψωροκώσταινα.

Καταρχήν όλοι συμφωνούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική για τον κόσμο την μετά-κορωνοϊό εποχή, όποτε και όπως δηλαδή καταφέρουμε να περάσουμε σε αυτό το στάδιο, γιατί κι αυτό ακόμη συνιστά ένα τεράστιο ερωτηματικό. Με αφορμή λοιπόν τη νέα κατάσταση και τις αλλαγές που δρομολογούνται από την εισβολή του ιού στη ζωή μας, προκύπτουν οι πιο απίθανες εκτιμήσεις, και το πιο εντυπωσιακό αφορά εκείνους οι οποίοι τις διατυπώνουν.

Τι να πεις, για παράδειγμα, όταν οι “FinancialTimes”, ένα εκ των διαχρονικών μνημείων του καπιταλισμού, ζητούν “ριζικές μεταρρυθμίσεις και αντιστροφή της επικρατούσας πολιτικής κατεύθυνσης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών!”. Την ίδια ώρα, ένας άνθρωπος σύμβολο για την αμερικανική πολιτική, ο διαβόητος Χένρι Κίσινγκερ,”καλεί τις δημοκρατίες να υπερασπιστούν τις αξίες του Διαφωτισμού” και προειδοποιεί ότι “μία παγκόσμια υποχώρηση από την εξισορρόπηση της ισχύος μέσω της νομιμότητας θα προκαλέσει αποσύνθεση του κοινωνικού συμβολαίου, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς”. Πάλι καλά δηλαδή που παράλληλα επισημαίνει ως προτεραιότητα την διάσωση  των αρχών της φιλελεύθερης οικονομίας, γιατί λίγο ακόμη ήθελε να προαναγγείλει το τέλος του νεοφιλελευθερισμού! Γεγονός παραμένει ότι οι παραπάνω τοποθετήσεις μόνο τυχαίες δεν είναι και δίνουν το στίγμα για τις διεργασίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται.

Στα καθ’ ημάς, ο Παπαχελάς εκθειάζει ξαφνικά το ΕΣΥ -τι ζούμε θεέ μου- και ο Κυριάκος μιλά για μακρόπνοη θωράκιση του ΕΣΥ ως παρακαταθήκη για την μετά κορονοιο εποχή. Από την άλλη  ο Άδωνις – μέχριστιγμήςτουλάχιστον – δεν έχει προχωρήσει σε καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ότι και για τον ιό  η Αριστερά φταίει, και οι ιδεοληπτικοί αριστεροί που μόλυναν τον κόσμο! Μην το γελάτε. Μην το γελάτε καθόλου. Η Αριστερά στην Ελλάδα αποτελεί τον επίσημο αποδιοπομπαίο τράγο του έθνους. Πάντα έτσι ήταν και μάλλον έτσι θα είναι και τώρα. Αργά ή γρήγορα όλα αλλάζουν (και) σε αυτόν τόπο, ωστόσο ο φταίχτης πάντα είναι ο ίδιος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot