FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα – Νέα Κανονικότητα: Σκάσε και κολύμπα

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην εποχή της νέας κανονικότητας, τα διακόσια (200) ευρώ (ολογράφως και αριθμητικώς) είναι υπεραρκετά για να επιβιώσεις. Αυτό μας διαβεβαίωσε, μιλώντας σε «πρωινάδικη» τηλεοπτική εκπομπή για τα καλά που φέρνει το νέο έτος, ο πολύς υπουργός Ανάπτυξης, μαζί με τις καλύτερες ευχές του για υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Μετά λοιπόν τον κ. Βρούτση, ο οποίος και εκείνος, ομολογουμένως με πόνο καρδιάς, μας ανακοίνωσε ότι λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν, κι αυτά που μοίραζε ο Τσίπρας ήταν προεκλογικά επιδόματα, που μοναδικό σκοπό είχαν να υφαρπάξουν την πολύτιμη ψήφο μας, ήρθε ο κ. Γεωργιάδης να συμπληρώσει το παζλ για τις προσδοκίες τις οποίες πρέπει να έχουν οι Έλληνες από τη νέα κυβέρνηση του τόπου.

Εδώ που τα λέμε, ένα δίκιο το έχει. Αν αρχίσουν να μοιράζουν χρήμα στους φτωχοδιαβόλουςαπό το φιλόπτωχο ταμείο του κράτους, τι θα μείνει για την ταλαίπωρη ελίτ που είναι επιφορτισμένη να φέρει την ανάπτυξη και τις καλύτερες μέρες στον τόπο; Να με συγχωρείτε πολύ, αλλά είναι άλλο ο λαός, κι άλλο το Κολωνάκι! Άλλωστε το είπε και ο Κυριάκος: Κάνουμε ότι υποσχεθήκαμε. Δουλεύουμε για να έρθουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι δα και εύκολη υπόθεση. Θέλει καί τρόπο,καί κόπο. Αυτά που σας έμαθε ο πονηρός και εκ του πονηρού ορμώμενος Αλέξης, να τα ξεχάσετε. Το υπερ-πλεόνασμα που τόσο απλόχερα χρηματοδοτεί από το υστέρημά της η μεσαία τάξη, δεν θα το σκορπίζουμε Αριστερά και α-Δέξια. Θα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τον μεγάλο εθνικό σκοπό, της ενίσχυσης των φίλων και κολλητών, που δεινοπάθησαν τόσα χρόνια με τους Συριζαίους. Ζήσε εσύ πέντε ολόκληρα χρόνια, χωρίς μπίζνες και συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι, χωρίς μίζες και αναθέσεις, χωρίς φοροαπαλλαγές και λοιπές διευκολύνσεις, και έλα να μου πεις αν αντέχεις. Την καρδιά τους πέτρα έκαναν οι άνθρωποι στα πέτρινα χρόνια που μας κατσικώθηκαν οι «άπλυτοι».

Κράτησε βέβαια λίγο παραπάνω αλλά δόξα το θεό, ο πάνσοφοςλαόςέδωσε τη λύση. Το φαντάζεστε να μας κάθονταν για άλλα τέσσερα χρόνια.. Αμ δεν κυβερνιέται κράτος έτσι. Άμα δεν περάσεις από τον τελώνη, αν δεν δώσεις για να πάρεις, και κυρίως, αν δεν ταΐσεις πρώτα τα δικά σου παιδιά,καί θα πέσουν να σε φάνε, καί δουλειά δεν θα γίνει.

Γι’ αυτό σας λέω, όχι όπως ξέρατε, αλλά όπως βρήκατε. Σκάστε λοιπόν, και κολυμπάτε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος