FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε…

Ημερομηνία: 04-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95983″ img_size=”full”][vc_column_text]

Εάν η νομιμότητα διαφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν

Αν μπορεί να βγάλει κανείς ένα ασφαλές συμπέρασμα από την πρακτική της νέας κυβέρνησης είναι ότι εφαρμόζει πιστά τον κανόνα: «Για να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις το στόχο, κάνε πρώτα τη βολή και μετά αποκάλεσε αυτό που πέτυχες στόχο».

Είδαμε να συμβαίνει σε πολλά θέματα, εντός και εκτός της χώρας. Γι’ αλλού ξεκίνησε, αλλού έλεγε ότι πηγαίνει και όταν βρέθηκε αλλού, ισχυρίσθηκε ότι αυτό ακριβώς επεδίωξε. Μπίνγκο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε να κυβερνήσει με πρακτικές καλής νομοθέτησης και αξιοκρατίας. Και κατέληξε να  υιοθετεί τις εκτρωματικές τροπολογίες του Βρούτση για την κατάχρηση εργοδοσίας.

Ή την περίτεχνη λογική του  Γ. Γεραπετρίτη στην υπόθεση του νέου διοικητή της ΕΥΠ για τον οποία παραγγέλθηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση ακραίου αυταρχισμού.

Αφού δεν περνάει το πτυχίο που απαιτεί ο νόμος – για τη ακρίβεια δεν έχει πτυχίο-, τόσο το χειρότερο για τον νόμο: τον αλλάζουμε και δεν χρειάζεται…  πτυχίο. Κάποιοι παλιοί τον θυμούνται να κομίζει και στον Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν πρωθυπουργός , αντίστοιχες ιδέες για τη διοίκηση.

Με άλλα λόγια αφού δεν μας βγαίνει, αλλάζουμε τα φώτα στην νομιμότητα, τον κοινοβουλευτισμό και το προσωπικό  κύρος του υπερσυγκεντρωτικού Πρωθυπουργού, που διακήρυξε από το βήμα της Βουλής προ ημερών, ότι «δεν θα αλλάξει το νόμο» και τα σκυλιά δεμένα.

Ο χειρισμός εγείρει πλέον ερωτήματα γιατί σώνει και καλά πρέπει να τοποθετηθεί στην ΕΥΠ ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ακόμη και σε βάρος της πρωθυπουργικής αξιοπιστίας. Σ’ αυτή την υπόθεση όσο λιγότερα ξέρουμε, τόσο περισσότερα υποψιαζόμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι πριν καλά προλάβει να αισθανθεί την ευτυχία της διακυβέρνησης ο Πρωθυπουργός, το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα της νέου τύπου άσκησης της -που φιλοτεχνεί το πλήθος επικοινωνιολόγων που ντύνει την δημόσια παρουσία του – άρχισε να εμφανίζει τρύπες.

Μέσα σε 40 μέρες  έφυγε δυο φορές από τη Βουλή η αντιπολίτευση, αμφισβητήθηκαν πρόσωπα και επιλογές του ακόμη και μέσα από το κόμμα του και έμεινε εκτεθειμένος σε περιπτώσεις όπως η τοποθέτηση εκπροσώπου του στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης που έλεγε ότι θα καταργήσει.

Προς το παρόν τα καταπίνει όλα η μιντιακή μονομέρεια.  Δεν καταπίνεται όμως το πικρό ποτήρι που κέρασαν τον Πρωθυπουργό στο Παρίσι  ο Μακρόν  και ειδικά στο Βερολίνο η Μέρκελ που τον ανάγκασε- την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος- να  υποδηλώσει την… αλληλεγγύη του προς την καγκελάριο, αποφεύγοντας να αιτηθεί μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, όπως διακήρυττε.

Η αποτυχημένη πρώτη έξοδος πασπαλίσθηκε από το μιντιακό δίχτυ προστασίας του Πρωθυπουργού με μπόλικη χρυσόσκονη.

Αλχημείες και πράσινα άλογα

Στο Παρίσι για τον «θρίαμβο» της μετόπης του Παρθενώνα, χρειάσθηκε μια μικρή αλχημεία: δεν πρόκειται για δώρο στο ελληνικό 2021, αλλά για ανταλλαγή: θα δανείσουμε και εμείς στους Γάλλους εκείνη την περίοδο αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.

Στο Βερολίνο το «τσάι και συμπάθεια» περιτυλίχθηκε με ρητορεία για «πράσινη ανάπτυξη», που από τον καιρό του Γ. Παπανδρέου ξέρουμε ότι είναι ο πιο σικ τρόπος να πει κανείς «πράσινα άλογα». Κι έρχεται και η σειρά του σοσιαλιστή Ολλανδού που δεν τα πει τόσο κομψά.

Διπλωματική επιτυχία δεν το λες το κλίμα στο Βερολίνο και στο Παρίσι, «και τι ωραία που τα λέτε» και «πόσο χάρηκα του τα είπαμε» ή «να μη χανόμαστε».

Η μη μείωση των πλεονασμάτων δεν θα ήταν και για θάνατο, αν εκεί δεν στηρίζονταν όλες οι προεκλογικές απαντήσεις της ΝΔ στο ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά για να μειώσετε τους φόρους που λέτε;».

Τώρα οι μειώσεις δεν βγαίνουν και εν όψει της ΔΕΘ οι κοπτοραπτούδες της πρωθυπουργικής εικόνας σκαρφίζονται νέα συνολάκια… παροχών- χωρίς παροχές,  για όσους περιμένουν  λιγότερους φόρους.

Όσο για τις «νέες και καλές δουλειές» προς το παρόν βρίσκουν μόνο οι ημέτεροι μετακλητοί και οι  δημοσιογράφοι  που προσλαμβάνει με το τσουβάλι η κυβέρνηση. Νέοι καιροί, νέα ήθη και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία.

Σ’ αυτό το κλίμα των αποστάσεων ανάμεσα στην αλήθεια και σ’ αυτό που προβάλλεται ως αλήθεια και ενώ δεν ήλθε ακόμη το «με την πρώτη σταγόνα της σκοτώθηκε το καλοκαίρι» φαίνεται ότι θα σκοτωθεί ο ενθουσιασμός όσων  ψήφιζαν Μητσοτάκη  για να φύγει ο Τσίπρας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot