FOLLOW US: facebook twitter

Το βρόμικο μυστικό της Ευρώπης

Ημερομηνία: 16-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μια συμφωνία που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών της Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη) αποκαλύπτει τη διπροσωπία της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την πολιτική της για τη μείωση της χρήσης πλαστικού.

Όπως αποκαλύπτεται η Greenpeace, με την εμπορική συμφωνία  επιδιώκεται να  μηδενιστούν οι δασμοί στις εξαγωγές πλαστικών προϊόντων από την Ε.Ε. με σκοπό  την προώθηση του εμπορίου πλαστικών πρώτων υλών, των πλαστικών απορριμμάτων και των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης (όπως τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα) των οποίων το εμπόριο και η χρήση απαγορεύονται στην Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση πλαστικού έχει αυξηθεί  από 15 εκατομμύρια τόνους το 1964 σε περισσότερους από 300 εκατομμύρια τόνους σήμερα, με προβλεπόμενο τον τριπλασιασμό τους μέχρι το 2050 αν δεν αλλάξει κάτι τώρα.

Υπολογίζεται ότι 170 τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια παρασύρονται αυτή τη στιγμή στους ωκεανούς του κόσμου και οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι από όλα τα πλαστικά απόβλητα που έχουν παραχθεί ποτέ μόνο το 9% έχει ανακυκλωθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος