FOLLOW US: facebook twitter

Το τσιμπούσι

Ημερομηνία: 13-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αν μία είδηση ήρθε να επιστεγάσει την αίσθηση μιας διαφαινόμενης ή ξεκάθαρης διάλυσης κράτους και υποδομών στη χώρα μας, αυτή ήταν η γνωστοποίηση πως το σύμβολο του εκσυγχρονισμού, της νέας Μεγάλης Ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το στέγαστρο Καλατράβα στο γήπεδο του ΟΑΚΑ  δεν έχει συντηρηθεί ποτέ, χτίστηκε χωρίς άδεια, σαπίζει και έχει πρόβλημα στατικότητας.

Λίγο να κυκλοφορήσει κανείς στα μέρη που υπάρχουν ολυμπιακά ακίνητα θα διαπιστώσει μια παρόμοια κατάσταση. Όμως, αυτό δεν είναι είδηση, είναι μια γνωστή πραγματικότητα. Πεταμένα λεφτά. Πολλά λεφτά.

Ο εκσυγχρονισμός που διατείνονταν από το 1996 και μετά μέχρι η χώρα να πέσει στα βράχια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2010 και να τσακιστεί ήταν κίβδηλος. Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ολιγάρχες βρήκαν -και στην Ελλάδα- την κότα με τα χρυσά αυγά και θησαύρισαν. Κι ενώ η χώρα βαδίζει πλέον καθαρά στη γενικευμένη συρρίκνωση, δημογραφική, οικονομική οι ολιγάρχες απλώνουν την καθαρή πετσέτα στα πόδια τους ώστε να ξεκινήσουν το επόμενο τσιμπούσι: την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot