FOLLOW US: facebook twitter

Το θέατρο του παραλόγου, είναι εδώ!: «Επιστρέφουν» στο Νοσοκομείο Πύργου, Ουρολογική και Ορθοπεδική κλινική;

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Εκνευρισμός στη ΝΜ Αμαλιάδας – Συναντήσεις χθες με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας

Και ενώ όλοι περίμεναν, μετά και την κοινή συνέντευξη Δημάρχου Ήλιδας και Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας, πως το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα αποκτήσει ρόλο στην “εποχή covid” ξεκινώντας με την λειτουργία της Ουρολογικής και της Ορθοπεδικής κλινικής που “μεταφέρθηκε”την περασμένη εβδομάδα από το Νοσοκομείο Πύργου, η πραγματικότητα, έρχεται όπως όλα δείχνουν να διαψεύσει για ακόμα φορά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που πλουσιοπάροχα δόθηκαν.

Οι γιατροί της Ουρολογικής και της Ορθοπεδικής της ΝΜ Πύργου, που το τελευταίο δεκαήμερο, βρίσκονται στο πρωινό ωράριο τους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με εντολή της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας την περασμένη Παρασκευή, κλήθηκαν και εφημερεύουν στο Νοσοκομείο του Πύργου(!).

Την ίδια στιγμή, παρότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ανταποκρίθηκε με ταχύτητα προετοιμάζοντας μόλις σε δυο μέρες το ισόγειο (πρώην Μαιευτήριο και Παθολογική, βάφτηκαν και απολυμάνθηκαν) προκειμένου να “φιλοξενήσει” τις δυο κλινικές, τα εργαλεία και ο γενικότερος εξοπλισμός Ουρολόγων και Ορθοπεδικών δεν έχει ακόμα μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Πύργου και παρά τις συνεχείς οχλήσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν “δεύτερες σκέψεις” για την μεταφορά των κλινικών από τον Πύργο στην Αμαλιάδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν Καρδιολόγος και Αναισθησιολόγος καθημερινά και μάλιστα ήδη εξετάζεται χώρος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων στονΠύργο ξανά! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προετοιμάζονται δυο θάλαμοι με τέσσερα κρεβάτια ο κάθε ένας, στο χώρο που στεγαζόταν το ΕΚΑΒ και προορίζονταν για τη Βραχεία Νοσηλεία που ουδέποτε ξεκίνησε τη λειτουργία της.

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην κοινότητα του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας καθώς από τους “πανηγυρισμούς” για την απόκτηση ρόλου της Νοσηλευτική μονάδας,  διαπιστώνουν ότι “επιστρέφουν” απότομα στην δύσκολη πραγματικότητα που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας. Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες από την τοποθέτηση του αναπληρωτή Δημάρχου και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ανδρέα Παπαδάκου ο οποίος μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις της κοινής συνέντευξης τύπου, είχε εκφράσει την ευχή, να μην μείνουν στα λόγια οι ανακοινώσεις αλλά να γίνουν άμεσα πράξεις.

Ήδη χθες, το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο, επισκέφθηκαν η αναπληρώτρια Διοικητής Ειρήνη Αγγελάκου μαζί με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Κυριάκο Γαριό, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει και για τους λόγους που η μεταφορά της Ουρολογικής και Ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει “παγώσει” όπως επίσης για να διαπιστώσουν εάν οι πρόσφατες ανακοινώσεις, αναβάθμισης και πρόσληψης προσωπικού από την κοινή συνέντευξη τύπου γίνουν πράξη και δεν ήταν απλά λόγια…

Της συνάντησης, προηγήθηκε και επίσκεψη του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αμαλιάδας Νίκου Σδούγα στο Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση ότι στις παρούσες συνθήκες είναι αβέβαιη η κατάσταση δεδομένου ότι η μεταφορά της Ορθοπεδικής κλινικής πλέον κρίνεται μη εφικτή…

Σήμερα ωστόσο, αναμένεται συνάντηση όλων των Διευθυντών των κλινικών των δυο Νοσοκομείων προκειμένου να συναποφασίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους με ασφάλεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος