FOLLOW US: facebook twitter

Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου η 85η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας!

Ημερομηνία: 13-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Πυρετώδεις είναι στην Ανδραβίδα οι προετοιμασίες για την 85η Ιππική Έκθεση, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικά ιππικά θεάματα γνωστό σε όλη τη χώρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 85ης Ιππικής Έκθεσης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί θα γίνει η εξέταση των αλόγων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και η επιλογή των καλύτερων ίππων, ενώ στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο σόου των αλόγων που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στο Ιππικό Κέντρο.  Την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων και το μεγάλο θέαμα της επίδειξης των βραβευθέντων αλόγων και ιππέων.  To βραδυ της Κυριακής στις 9, θα γίνει η διεξαγωγή χορευτικών και μουσικών εκδηλώσεων στο χώρο της πλατείας  Αγ. Σοφίας από το Σύλλογο Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ».

Οι εκδηλώσεις όμως στην Ανδραβίδα, θα συνεχιστούν και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με μια μουσική εκδήλωση με ζωντανή ορχήστρα στις 10 το βράδυ και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου όπου στις 20:45 θα έχουμε Επίδειξη Πολεμικών Τεχνών από το Σύλλογο καράτε ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ και στις 22:00 Μουσική Εκδήλωση με ζωντανή ορχήστρα.

Η Ιππική Έκθεση διοργανώνεται από το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του  δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την συμμετοχή των δύο ιστορικών Ιππικών Ομίλων της περιοχής, ον Ιππικό Σύλλογο Ανδραβίδας «Κένταυροι» και τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος», με την σημαντική συμβολή πολλών εθελοντών και κυρίως μελών των ιππικών συλλόγων της περιοχής. Οι πρώτες αφίξεις ιπποεκτροφέων αναμένονται  σήμερα ενώ το μεσημέρι στις 1, λήγει και η εγγραφή των αλόγων στο Μητρώο ίππων της Ιππικής Έκθεσης που διεξάγεται στο δημαρχείο της Ανδραβίδας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται μεγάλη συμμετοχή ιπποπαραγωγών και φιλίππων από όλη τη χώρα και οι θεατές θα μπορέσουν να απολαύσουν τους καλύτερους αναβάτες σε σπάνιες επιδείξεις της ιππικής τέχνης και βεβαίως τα ωραιότερα άλογα!

Οι ΣΠΑΡΤΑΚΙΣΤΕΣ – όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους – μέσα από μια γεμάτη καθημερινότητα εργασιών και υποχρεώσεων δεν προετοιμάζονται μόνο για την παρουσίασή τους αλλά και για την φιλοξενία των φίλων που θα τιμήσουν τον τόπο μας ερχόμενοι από άλλα μέρη. Οι στάβλοι για τα άλογα καθαρίζονται αποκλειστικά και μόνο με προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών του Δ.Σ και του Ομίλου γενικά που έχουν αναλάβει, έναν διαφορετικό ρόλο όπως συνηθίζεται στις άρτια οργανωμένες ομάδες.

Ανάλογες εργασίες για την προετοιμασία της πόλης της Ανδραβίδας γίνονται και από τον δήμο.  Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας είναι ένας θεσμός, πανελλήνιας εμβέλειας, που πραγματοποιείται  εδώ και 85 χρόνια  προσελκύοντας εκατοντάδες κάθε φορά επισκέπτες όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος