FOLLOW US: facebook twitter

Το Σάββατο στον Πύργο τα «Βιλαέτεια 2024»

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι διοργανωτές κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά οι Χ. Κουτσούνη, Γ. Παλαιολόγος, Στ. Καννής, Ν. Κυριαζής και Κ. Σκαρτσιάρης

Για πρώτη φορά στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  η διοργάνωση

Συνέντευξη Τύπου χθες από τους διοργανωτές στο Δημαρχείο Πύργου

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Το προσεχές Σάββατο 22 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα «Βιλαέτεια 2024» στο δημοτικό στάδιο Πύργου «Χαράλαμπος Βιλαέτης». Πρόκειται για αγώνες στίβου που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Πύργου, που είναι συνδιοργανωτής. Τους αγώνες διοργανώνει φέτος το σωματείο Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου (Α.Γ.Ε.Π.), που έχει προπονητές τον Γιάννη Παλαιολόγο, την Χαρά Κουτσούνη και τον Κύριλλο Παλαιολόγο. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και για πρώτη φορά συγκαταλέγονται στο παγκόσμιο καλεντάρι της World Athletics. Δηλαδή, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος η βαθμολογία τους θα μετρήσει στην παγκόσμια κατάταξη (ranking), γεγονός που δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στην διοργάνωση.

Η αφίσα της διοργάνωσης και το πρόγραμμα των αγώνων

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 9μ.μ. και θα πάρουν μέρος εκατοντάδες αθλητές από την Ηλεία, όλη την Πελοπόννησο, από την Αθήνα, την Στερεά Ελλάδα αλλά και κάποια νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται από τους διοργανωτές πως οι συμμετοχές θα είναι περίπου 500! 

Στ. Καννής: «Μεγάλη διοργάνωση με παγκόσμια αναγνώριση»

Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Πύργου. Πρώτος πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ο οποίος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σάκη Σταυρόπουλου και αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του στον ηλειακό αθλητισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «όσα έχει προσφέρει αυτός ο μεγάλος άνδρας στο ηλειακό ποδόσφαιρο και στην κοινωνία δεν νομίζω να έχει προσφέρει άλλος», ανέφερε για τα «Βιλαέτεια 2024»: «Το Σάββατο 22 Ιουνίου είναι μια ακόμα μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και τη νεολαία. Τα «Βιλαέτεια» είναι πλέον ένας θεσμός διεξαγωγής αγώνων στίβου. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση που προσελκύει αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία αυτού του αγώνα. Έχει παγκόσμια αναγνώριση καθώς οι επιδόσεις αυτών των αγώνων μετρούν για την κατάταξη των αθλητών στο παγκόσμιο στερέωμα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να τους παρακολουθήσουν και να σταθούν δίπλα στους αθλητές μας».

Ν. Κυριαζής «Περισσότεροι αθλητές από κάθε άλλη χρονιά»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νώντας Κυριαζής, αναφερόμενος και αυτός στον Σάκη Σταυρόπουλο τόνισε πως ήταν αρωγός σε κάθε αθλητική προσπάθεια που γινόταν στο νομό και ιδιαίτερα στον Πύργο και εν συνεχεία είπε για τα «Βιλαέτεια»: «Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται αυτός ο αγώνας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του στίβου και οι επιδόσεις θα ληφθούν υπόψη για την παγκόσμια κατάταξη των αθλητών. Εμείς ως δήμος έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στους αγώνες στίβου, διότι οι επιδόσεις δεν αλλοιώνονται, ο αθλητής τρέχει με αντίπαλο το χρονόμετρο, δεν υπάρχουν σφυρίγματα διαιτητών και είναι καθαρός αθλητισμός, χωρίς επιρροές από άλλους παράγοντες. Γι’ αυτό ο δήμος Πύργου συνεχίζει να στηρίζει την πανελλήνια αυτή διοργάνωση. Έχουμε μεγάλο αριθμό συμμετοχών και περισσότερους αθλητές από κάθε άλλη χρονιά. Πλησιάζουμε τον αριθμό 500 σε συμμετοχές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, παίδων-κορασίδων και ανδρών-γυναικών. Συγχαρητήρια στην Α.Γ.Ε. Πύργου που διοργανώνει φέτος τους αγώνες μαζί με τον Δήμο Πύργου και το Σ.Ε.Γ.Α.Σ.. Όλα τα σωματεία στίβου βοηθούν στην διοργάνωση, δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τους και κάθε χρόνο συνεργάζονται όλοι για την επιτυχία των αγώνων του στίβου».

Γ. Παλαιολόγος: «Αρκετά μεγάλα ονόματα στον Πύργο»

Τέλος, ο προπονητής της Α.Γ.Ε.Π., Γιάννης Παλαιολόγος τόνισε: «Είναι μια διοργάνωση πλέον αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αναγνωρισμένα τα ρεκόρ και οι συμμετοχές. Όντως έχουμε μια συμμετοχή 500 περίπου αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά θα έχουμε σωματεία, πέρα από την Πελοπόννησο, από την Αττική, την Κρήτη, την Στερεά Ελλάδα μέχρι και από την Κω και την Μυτιλήνη. Θα είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έξω από τα όρια της δικής μας Περιφέρειας και της Πελοποννήσου. Αυτό δείχνει πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος Πύργου είναι σε θέση να φιλοξενήσουν ακόμα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα. Καλώ από την πλευρά μου τον κόσμο να έρθει στο στάδιο, να παρακολουθήσει τους αγώνες. Θα έρθουν αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως δύο αθλητές της Εθνικής Ελλάδας στα 400μ. εμπόδια και άλλη μια αθλήτρια της Εθνικής στα 400μ. όπως και στον ακοντισμό. Αξίζει να θυμηθούμε πως το 2018 στην πρώτη διοργάνωση των «Βιλαέτειων», ήρθε στον Πύργο η Μαρία Μπελιμπασάκη, όπου έκανε 51.84 στα 400μ., ένα μεγάλο ρεκόρ και εκείνο το καλοκαίρι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο με 50.45, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Η Μπελιμπασάκη έχει να το λέει πως το Στάδιο Πύργου ήταν γι’ αυτή γούρικο. Ελπίζουμε για όλους τους αθλητές που θα έρθουν φέτος στα «Βιλαέτεια» το στάδιο Πύργου να είναι γούρικο και ευνοϊκό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot